CHP'de 18. Olağanüstü Kurultay, 5-6 Eylül tarihlerinde Ankara'da yapılacak.

Cumhurbaşkanı seçimleri sonrası bazı milletvekillerinin talepleri üzerine Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından olağanüstü kurultay kararı alınmıştı.

Kurultayda ilk gün Genel Başkan seçimi gerçekleştirilecek. Muharrem İnce ve Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkanlık için yarışacak.

Kurultayın ikinci günü olan cumartesi ise Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu seçimleri ile tüzük komisyonunun çalışmaları ele alınacak.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra Grup Başkanvekilliğinden istifa eden Muharrem İnce de kurultayda genel başkanlığa aday olacağını açıklamıştı.

Ancak, bin 216 kurultay delegesi bulunan CHP'de, genel başkan adayı olabilmek için mevcut delegenin yüzde 10'unun imzası gerekiyor.

Kurultayın ardından CHP'nin en önemli organı olan 60 kişilik Parti Meclisi seçimi de yine bu olağanüstü kurultayda gerçekleştirilecek.

Yüzde 33 kadın ve gençlik kotasının uygulanacağı seçimlerde "çarşaf liste" uygulaması esas. Ancak, yine kurultay delegelerinin yüzde 10 imzasıyla "blok liste" uygulanabiliyor.

CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı'nı akredite olan bine yakın yerel, bölgesel ve ulusal gazeteci takip edecek.

Konuşmaların yapılacağı salona yer darlığı nedeniyle kamera alınmayacağı, televizyon kuruluşlarına canlı yayın verileceği öğrenildi. Kameralar, fuaye alanları ile oy kullanılacak salona alınacak.

Kurultaya Somalı ve Roboskili konuklar da katılacak