Sabah gazetesinden Mahmut Övür, bugünkü (8 Aralık 2011) "CHP'li başkanlar isyana hazırlanıyor" başlıklı köşe yazısında ilginç bir iddiaya yer verdi.

Daha önce CHP'li kaynaklara, özellikle de Gürsel Tekin'e yakınlığıyla bilinen bir haber sitesinde de CHP'li belediye başkanlarının Genel Merkez'den rahatsız oldukları yönünde haberler yayınlanmıştı.

Mahmut Övür'ün yazısı, CHP'li belediye başkanlarındaki rahatsızlığın devam ettiğini ortaya koyduğu gibi, bir "isyana" dönüşmekte olduğunu haber veriyor.

Övür'ün yazısının ilgili bölümü şöyle:

CHP'de iç kavga bitmiyor, bitmeyecek de görünüyor. Kılıçdaroğlu rüzgârı başlangıçta iyi esti ama geldiğimiz noktada o rüzgârdan eser yok. Boğucu bir hava var. İnsanlar CHP içi kavgadan, her seçimde yenilmekten, siyaseten değişimi değil statükoyu savunmaktan bıkmış durumda. CHP hiçbir dönem bu kadar boğucu olmamıştı.

 

Bir yanda Dersim şoku, öte yanda parti içi kavgayla abandone olmuş durumda... Baykal ve Sav'ın budayarak dar alana sıkıştırdığı kadroları, bu kez de Kılıçdaroğlu'nun adamları buduyor.

 

Parti içi demokrasi, çarşaf liste hayal oldu. Bu mücadelenin en sert yaşandığı il İstanbul... Özellikle Gürsel Tekin'in gücünü kırmak için Kadıköy ve Kağıthane ile başlayan ilçeler operasyonu tüm hızıyla sürüyor. İlçe başkanlarının bir kısmı görevden alındı, bir kısmı da yönetim düşürülerek ekarte edildi.Şimdi onların yerine yeni lidere "biat" edecek kadrolar atanıyor. Anlayacağınız Baykal-Sav ikilisiyle Kılıçdaroğlu arasında pek fark yok... Yani "Osmanlı Bankası'yız" hikâyesi hiç değişmiyor.

...

Çünkü eski yeni bütün CHP'liler "Artık Yeter" deme noktasında.

 

Peki, ne olacak? Ne olacak sorusuna cevabı Ankara değil, başını İstanbul'un çektiği taban veriyor. Henüz bir rotaya oturmuş değil ama gördüğüm kadarıyla CHP içinde belki de ilk kez "örgütsel katliama" ve "parti içi kaosa" karşı bir "isyan" hareketi başlıyor. Bu hareketin Ankara'da "Acaba bana da fırsat çıkar genel başkan olur muyum?" diye pusuda bekleyenlerle bir ilgisi yok.

 

Deniz Baykal'ı, Önder Sav'ı, Muharrem İnce ve Haluk Koç'u da aşan yeni bir çıkış bu... Belediye başkanlarının isyanından söz ediyorum. CHP'de irili ufaklı 500 belediye var. İstanbul'da ise hem oy oranı hem de toplumla bağ açısından güçlü sayılabilecek 12 ilçe belediye başkanı var. Belediye başkanlarının ve belediye meclis üyelerinin büyük çoğunluğu da kurultay delegesi...