CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav liderliğinde bir araya gelen kurultay delegeleri "Olağanüstü Tüzük Kurultayı" istediklerine dair dilekçeyi CHP Genel Merkezi'ne teslim etti. Delegeler 362 imzalı dilekçeyi CHP Genel Merkezi Yazı İşleri'ne verdi.

CHP içinde bir süre önce başlayan "Olağanüstü Tüzük Kurultayı" tartışması bugün yeni bir evreye girdi. Önder Sav'ın başlattığı "Demokratik Tüzük Hareketi" delegelerden toplanan 362 imzalı dilekçeyi saat 16.00'da CHP Genel Merkezi'ne teslim etti.

Gerçek Gündem’in haberine göre, CHP Ankara eski İl Başkanı Ali Yıldızlı ve delegeleri temsilen yedi kişi genel merkeze gitti. Kurultay delegelerinin noter kanalıyla topladıkları 362 imza, Yazı İşleri'ne saat 16.00'da teslim edildi. Dilekçeler teslim edildikten sonra ise ''Teslim - Tesellüm Belgesi" alındı. Böylece, olağanüstü tüzük kurultayı süreci "resmen" başlamış oldu.

CHP Ankara eski İl Başkanı Ali Yıldızlı, "İmzaların sayısı aslında 400'ün üzerinde. Şu an görevde olan yaklaşık 40 arkadaşımız da var imza verenlerin içinde. Onların sıkıntı yaşamaması için imzalarını genel merkeze teslim etmedik" dedi. Yıldızlı, imzaların genel merkeze teslim edilmesiyle birlikte, delegelerin demokratik tüzük istemlerinin resmiyete kavuştuğunun da ortaya çıktığını söyledi.

Delegelerin imzalarını genel merkeze şu isimler götürdü:

Aliye Gündüz - Kırıkkale eski İl Başkanı, Orçun Çalık - Konya eski İl Başkanı, Mehmet Yurtseven - Gençlik Kolları eski Genel Başkan Yardımcısı, İsa Hayırlı - Ankara Kurultay Delegesi, Davut Nur - Altındağ eski İlçe Başkanı, Kayhan Yüreğir - Yenimahale eski İlçe Başkanı, Bektaş Bektaş - Mamak eski İlçe Başkanı, Recai Bursa - Kayseri Kurultay Delegesi.

Öte yandan, imzaları cuma günü teslim ettirmeyi düşünen CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav'ın, bugün sürpriz bir hamle yapmasının sebebi de ortaya çıktı. Sav'a yakın bir isim şöyle dedi: "Bugün baktık ki; Sayın Sav üzerinden bir yalan rüzgarı oluşturuluyor. Bir de kulağımıza (imzalar toplanamamış) iddiaları gelmeye başladı. Sayın Deniz Baykal'ın çevresinden kaynaklanan bu iddiayı boşa çıkarmak için, imzaları teslim ettirdik. Önder Bey, o yüzden imzaların teslim edilmesini bugün istedi. Böylece dedikodular da bitmiş oldu. Şimdi sıra kurultayda."