CHP PM toplantısına Diyarbakır eski milletvekili ve PM üyesi Mesut Değer ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun tartışması damga vurdu.

Yemin kriziyle haftayı geçiren CHP'de, '12 Haziran genel seçim sonuçlarını analizi' gündemiyle önceki gün toplanan Parti Meclisi'ne (PM), Diyarbakır eski milletvekili Mesut Değer'in, CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nu hedef alan sözleri damgasını vurdu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığındaki 10 saatlik Parti Meclisi toplantısında PM üyesi Mesut Değer, Sezgin Tanrıkulu hakkında "Anne veya babası CHP'e oy vermedi" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun PM toplantılarının basına sızmasına büyük tepki göstermesine karşın, PM haberlerinin sızmasına yine genel olamadı. PM Toplantısında PM üyesi Mesut Değer, hemşehrisi Tanrıkulu'nun Diyarbakır yerine İstanbul'dan aday gösterilmesini 'Sayın Başkan Yardımcımızın anne ve babasının Kulp Eski Ağaçlı Beldesi'nde oy kullandıkları sandıktan CHP'ye tek oy çıkmıştır. Demek ki, ailesi bile CHP'ye oy vermemiştir' sözleriyle eleştirdi.  dedi. Tanrıkulu, tek kelime ile bile yanıt vermedi.

"KANITLAYABİLİRİM"

PM toplantısında bu sözleri söyleyen Değer iddiasını dün de sürdürdü.  Aksam gazetesine ropörtaj veren Mesut Değer, şöyle konuştu:

'İsteyene Sayın Tanrıkulu'nun ailesinin TC numaralarıyla kanıtlayabilirim. Oy kullandıkları sandıktan tek oy çıkmıştır. Eğer bu babasının oyuysa annesinin oyu nerede, annesinin oyuysa babasının oyu nerededir. Bunu simgesel bir bazda söylüyorum, asıl yanlış olan aday tercihleridir, benim asıl anlatmak istediğim bu' diye konuştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, PM'den yaşananlarla ilgili olarak dün AKŞAM'a konuştu ve Değer'in yaklaşımını sert bir üslupla eleştirdi.

"EN AZ 12 OY VAR"

Tanrıkulu; babasının 80'in üzerindeki yaşına ve yürüme güçlüğüne rağmen tam 150 kilometre yol katederek seçim sabahı oy kullanmaya gittiğini kaydetti. Tanrıkulu aile bireylerinin oy kullandığı Eski Ağaçlı'da toplam altı sandık olduğunu ve bu altı sandıkta da CHP'ye 8'den aşağı oy çıkmadığını, dolayısıyla Değer'in doğru söylemediğini vurguladı. Tanrıkulu tüm aile bireylerinin partisine oy verdiğini, sandıklarda çıkan oyların da bunu gösterdiğini sözlerine ekledi.

İNTERNETHABER