CHP Antalya milletvekili Arif Bulut'un bıyıklarını kesmesi için kendi partisinden Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün'e benzetilmesi yetti.

 

 

Bulut, Dersim tartışmaları sırasında Aygün'e karşı bildiri yayınlayan 12 CHP'li vekil arasında yer alıyordu.

 

CHP’de kulaktan kulağa aktarılan olay CHP’li Binnaz Toprak’ın Dersim krizinin başaktörü Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ile Aygün’e karşı bildiri yayınlayan 12 vekil arasında yer alan Antalya Milletvekili Arif Bulut’u birbirine benzetmesi üzerine yaşandı.

 

Habertürk gazetesinin haberine göre, Toprak geçen hafta Genel Kurul’da, Bulut’a “Geçmiş olsun” dedi. “Hayırdır Binnaz Hanım, neden bana geçmiş olsun diyorsunuz” diye soran Bulut “Dersim açıklaması yüzünden Hüseyin Bey, çok üzerinize geliyorlar” yanıtı alınca şaşırdı. Bulut, “Binnaz Hanım, ben Hüseyin Aygün değilim, Antalya Milletvekilli Arif Bulut’um. Üstelik Aygün’e karşı yayınlanan bildirinin altında imzam var. Nasıl beni Aygün’e benzetirsiniz” diye tepki gösterdi.

 

Toprak bunun üzerine “Afedersiniz, bıyıklarınız Aygün’ünkine benziyor, o yüzden sizi ona benzettim” diyerek özür diledi. Bu konuşmanın ardından soluğu TBMM berberinde alan Bulut bıyıklarını kestirdi.

 

BIYIKSIZ DA TANIMADI

 

Ancak Binnaz Toprak, Bulut’u bıyıksız haliyle de tanıyamadı. Toprak’ın Meclis kulisinde “Arkadaşlar dün öyle ayıp bir şey yaptım ki, bizim Antalya milletvekilini bıyıklarından dolayı Hüseyin Aygün’e benzettim” diyerek olayı anlattığı grup içinde bulunan Bulut “O milletvekilli benim Binnaz Hanım” diye müdahale etmek zorunda kaldı.

 

Toprak, “Sizi tanıyamadım. Benim yüzümden bıyıklarınızdan oldunuz, çok özür dilerim” diyerek bir kez daha durumu düzeltti. Aygün’ü en sonunda Genel Kurul’da yakalayan Toprak’ın “Günlerdir sizi arıyordum” diyerek anlattığı olayı Aygün kahkahalarla dinledi.

(Gazete Habertürk)