CHP’nin barış sürecine destek vermediğini iddia eden CHP’lilerin istifaları yayılıyor.

CHP tarafından başlatılan ’Doğu ve Batının Buluşması’ projesi kapsamında parti milletvekillerinin Şanlıurfa’ya geldiği sırada istifa haberleri birbiri ardına geldi.

BİNGÖL

Bingöl'ün Solhan ilçesinde, CHP ilçe başkanı, yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleri genel merkezin barış sürecine yeterli desteği vermediği gerekçesiyle partilerinden istifa ettiklerini açıkladı.

Barış sürecine destek vermediği için CHP'yi eleştiren Solhan İlçe Başkanı Ertan Turğut, 30 yılı aşkın bir süredir ülkedeki şiddetin, kaosun ve zulmün son bulması için atılan adımların desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Turğut, "Barış ve kardeşlik içerisinde hiç kimseyi ötekileştirmeden, demokrasinin tam manasıyla hakim olacağı, Türkün ve Kürdün kardeşçe yaşadığı bir ülke hayalini destekliyoruz'' dedi.

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in 'Türk ulusu ile Kürt milliyetini eşit gördüremezsiniz' sözlerinden sonra genel merkezin tepki göstermesini beklediklerini ifade eden Turğut, tam aksine bu sözlerin desteklendiğini belirtti.

Ertan Turğut, "Parti genel merkezinin düşüncelerine katılmadığımızı, aksine huzurun ve barışın sağlanması için elimizden gelen fedakarlığı yapmaya hazır olduğumuzu söylüyoruz. CHP genel merkezinin bu konudaki politikalarını benimsemiyoruz. Teşkilat olarak barıştan ve kardeşlikten yana tavır koyup yönetim kurulu üyelerimizle beraber CHP ilçe teşkilatından istifa ediyoruz'' şeklinde konuştu.

URFA

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Urfa Suruç Teşkilatı da istifasını sundu. İlçe Başkanı Şahin Yılmaz ve yönetimi istifalarını şöyle gerekçelendirdi: “Genel merkezimizin Kürt Sorunu ve barış sürecine olan bakış açısı ve duyarsızlığı nedeniyle başkan ve yönetim olarak istifa ediyoruz.”

CHP Urfa Karaköprü İlçe Başkanı Kenan Karataş da geçtiğimiz hafta görevinden istifa etmişti.

MALATYA

Malatya'da, son seçimde CHP'den milletvekili adayı olan Ali Dağdelen de, çözüm süreci ve anayasa çalışmalarındaki tutumu nedeniyle partisinden istifa ettiğini bildirdi.

Dağdelen, gazetecilere yaptığı açıklamada, anayasa çalışmalarına ilişkin partisinin tavrını eleştirdi. Çözüm sürecinin nasıl olacağını anayasa çalışmalarının belirleyeceğini, bu konuda da partisinin tutarlı olmadığını ileri süren Dağdelen, bu vebalin altına girmek istemediğini, bu nedenle partisinden istifa ettiğini belirtti.

CHP'nin çözüm sürecinde ve yeni anayasa çalışmaları gibi tarihi bir süreçte tutarsız ve kısır bir tavır sergilediğini savunan Dağdelen, istifa dilekçesini CHP Genel Merkezi'ne gönderdiğini, ayrıca CHP İl Başkanı Enver Kiraz'a da verdiğini kaydetti.

Partisinin hazırlayarak önerdiği anayasa taslağının evrensel değerlerden uzak olduğunu iddia eden Dağdelen, "Taslak eşitlik, özgürlük ve demokratik yaklaşımdan uzaktır. İnsan hakları ve özgürlükleri reddeden, gerici ve umut vermeyen bir yönelim olarak değerlendiriyorum. Bu yanlışa ortak olmamak için CHP üyeliğimden istifa ediyorum" diye konuştu.