CHP'de 'Atatürk fotoğrafını duvarından indirdi' tartışması partinin en üst organı olan MYK'da ele alındı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın, tedbirli olarak partiden kesin ihracı istemiyle Disiplin Kurulu’na sevkine karar verdi.

Atatürk posteri tartışmasıyla ilgili olarak üç CHP milletvekilinin hazırladığı rapor, bugünkü merkez yönetim kurulu toplantısında ele alındı.

Toplantının ardından konuşan CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, Nazlıaka’nın kesin ihraç talebiyle yüksek disiplin kuruluna sevk edilmesi için parti meclisinden görüş isteme kararı alındığını duyurdu.

Aylin Nazlıaka, ismini vermediği bir milletvekilinin Meclis’teki odasından Atatürk posterini indirdiğini öne sürmüştü.

Nazlıaka ile ilgili karar Parti Meclisi’nde de değerlendirilecek.

NAZLIAKA’DAN AÇIKLAMA

Kararın ardından açıklama yapan Nazlıaka şunları söyledi:

“Olayla ilgili bir isim verip konuyu daha fazla gündemde tutacak ve partimi tartıştıracak bir davranış içine girmem mümkün değil.

Ayrıca iyi niyetinden şüphe duymadığım bir yol arkadaşımı kesinlikle ifşa etmem. Hele hele süreç bir linç kampanyasına dönüştükten sonra benim bir isim vermem artık hiç mümkün değildir.

Atatürk’ün portresinin ‘çöpe atılması’ gibi bir durum asla söz konusu değildir. Odalarımızdaki resmin boyutu gözetildiğinde dahi bunun mümkün olamayacağı açıktır.

Makamlar ve mevkiler gelip geçer, onurlu duruşları ise tarih yazar. Atatürk devrimleri ve Cumhuriyet değerleri için verdiğim mücadele son nefesime kadar sürecektir.”