CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beyoğlu Belediye Başkan Adaylığı için “Alper Bey son derece saygın, Beyoğlu’na yakışan bir isim, olabilir” dediği ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş ile parti genel merkezinde bir görüşme gerçekleştirdi.

Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın haberine göre, ÖDP Başkanlar Kurulu’ndan bazı üyelerin de bulunduğu görüşmeyle ilgili Alper Taş, teklifin daha önce geldiğini son görüşmede de genel bir değerlendirme yaptıklarını belirterek şunları söyledi:

“Beyoğlu İstanbul’un kalbi. Beşiktaş, Şişli önerisi gelseydi üzerinde düşünmezdik ama Beyoğlu İstanbul’a dair, Türkiye’ye dair derdimizi anlatmak, başka bir kent, ülke özlemimizi anlatmak, bunu somutlaştırmak ve kazanmamız durumunda da örnekler yaratmamız açısından önemli bir yer. Biz bunu değerlendirdik.”

‘SOSYALİSTLERLE SOSYAL DEMOKRATLARIN İTTİFAKI’

Beyoğlu’nun emek tarihi, toplumsal mücadeleler tarihi, ezme-ezilme, sömüren-sömürülen ilişkisi, farklı kimlik ve kültürlerin bir arada yaşaması, kültür-sanat ve bütün İstanbul’a, ülkeye, Avrupa’ya hatta dünyaya seslenebilme gibi birçok açıdan önemli bir yer olduğunu belirten Taş şöyle devam etti:

“Düşündük, tartıştık ve Kemal Bey’e, CHP’ye “tamam ama bunu bir parti başkanı olarak benim CHP’den aday olmam olarak değerlendirmek olmaz. Biz sosyalistiz, Beyoğlu’nda bizimle sosyal demokratlar arasında özel bir ilişki, işbirliği, özel bir ittifak, adı neyse buraya özgü bir şey yapma isteğimizi sunduk. Bizim açımızdan manası budur. Burada kendi fikrimizi, tahayyülümüzü anlatmak ve bu çerçevede bağımsız bir politika ile kendi çizgimizi ortaya koyacağımız, kentsel dinamiklerle beraber süreci birlikte yürütme, birlikte uygulama, birlikte kazanma ve birlikte yönetme iradesini ortaya koyacak bir çerçeve çizdik. O çerçeveyi de olumlu buldular. Bizim için fikir, içerik önemli. Yarın Parti Meclisi’ne sunacaklar.”

‘BİZİ BURAYA TOPLUMSAL DALGA TAŞIDI’

Alper Taş, adaylığı ile ilgili CHP içinde olumlu bir izlenim edindiğini belirterek, “İçeride sorun olacağını çok sanmıyorum. Bizi buraya kendi isteğimizden daha çok dışarıdaki toplumsal dalga, CHP içindeki toplumsal dalga taşıdı” dedi.