İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ve Genel Sekreter Cihan Paçacı'nın da aralarında bulunduğu İYİ Parti heyeti, seçim ittifak görüşmeleri için CHP Genel Merkezi’ne gitti.

İki parti arasında, ittifak çalışmalarıyla ilgili son aşamalar da netleşti.

İYİ Partili Koray Aydın, CHP Genel Merkezi'ndeki görüşmeye ilişkin, "Aramızda olan bir takım pürüzlerle ilgili bir takım görüşme yaptık. Akşam da Genel Başkanımız gelip sayın Kılıçdaroğlu ile görüşecek. Biz bir ön görüşme yaptık genel başkanlar zaten görüşecek" dedi.

Kılıçdaroğlu ile Akşener'in 20.00'de görüşeceği öğrenildi.

İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR ADAYLARI CHP'DEN

ANLAŞMANIN DETAYLARI

CNN Türk ise akşam saatlerinde haberlerinde işbirliğinin detaylarına yer vermeye başladı. Haberlere göre; heyetler arası görüşmede Ankara, İstanbul ve İzmir'de CHP'nin adayı seçime girecek. Antalya ve Adana'da da CHP'li adaylar ittifakı temsil edeceği iddia edildi.

CHP ile İYİ Parti arasında işbirliği görüşmelerinde başta Balıkesir olmak üzere birkaç ilde yaşanan anlaşmazlık görüşmeleri noktasına getirirken; dün gün boyu süren görüşme trafiğinden sonra yerel seçimlerde işbirliği yapmasına yönelik uzlaşı çıktı.

Buna göre İYİ Parti, Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Antalya ve CHP’nin elindeki büyükşehirlerde aday çıkarmayıp CHP’yi destekleyecek. CHP krize neden olan Balıkesir’de adayını geri çekip İYİ Parti’yi destekleme kararı aldı. CHP ayrıca Kocaeli, Denizli, Samsun, Trabzon, Ordu, Kayseri’de de aday çıkarmayıp İYİ Parti’yi destekleyecek.

MERSİN VE MANİSA'DA KENDİ ADAYLARINI ÇIKARACAKLAR

Mersin ve Manisa'da işbirliği olmayacak her iki parti de kendi adayını çıkaracak. Anlaşmanın detaylarının Akşener ve Kılıçdaroğlu görüşmesinde şekillenmesi bekleniyor.

CHP VE İYİ PARTİ ARASINDA ‘İTTİFAK TRAFİĞİ’ YAŞANDI

Kılıçdaroğlu ile Akşener’in buluşması öncesi CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun İYİ Parti'yi; İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı ve Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ise CHP’yi ziyaret etti.

Akşam saatlerinde İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı ve Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, CHP Genel Merkezi'ne gelerek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.

Bu görüşme sonrasında ise CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun, İYİ Parti'yi ziyaret ederek Genel Başkan Yardımcıları Müsavat Dervişoğlu ve Koray Aydın ile Genel Sekreter Cihan Paçacı'dan oluşan heyetle yarım saat süren görüşme yaptı.

Salıcı ve Torun açıklama yapmadan İYİ Parti Genel Merkezi'nden ayrılırken, İYİ Parti'nin CHP'den gelen teklifi değerlendirdiği öğrenildi.