CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak MYK'nın ardından açıklama yaptı. Öztrak yerel seçimde CHP'nin ittifak yapacağı iddiasına ilişkin olarak, "Gündemimizde ittifak yok" dedi.

Öztrak, bugün açıklanan enflasyon rakamlarına ilişkin olarak, "TÜİK hangi marketlerde araştırma yapmış açıklasın. Hükümetin önceliği enflasyonla mücadele ve borçların kapanması olmalıdır" ifadesini kullandı.

Öztrak'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Merkez Bankası kalkmış bu ayın 13'ünde yapacağı PPK toplantısına randevu veriyor.

Yeni Sanayi ve Ticaret Bakanımız Arjantin'de toplantı yapıyor. Endonezyalı mevkidaşı tarifeli uçakla uçuyor, kendisine devletin tahsis ettiği uçakla gidiyor. Bir de üzülüyor Endonezyalı bakanı İstanbul'a kadar uçağına davet ediyor.

Emeklinin parasını ödemekten imtina edeceksiniz. Ama bakanlar özel uçakta gidiyorlar.

Sayın Erdoğan şunu dedi; Türkiye'nin ekonomide çözmesi gereken yapısal açıkları var. Evet var, neden bir şey yapmıyorsunuz?

Popülizmle vatan millet sakarya ile bu iş gitmez. Geçmişte yapılan hataları telafi edecek tedbirleri iktidar göstermelidir.

Türkiye ikditar üreticiyi desteklemek yerine ithalata sarılmıştır. Dünyada sığır ithalata yapan ikinci ülkeyiz. Türkiye'yi ithal ete mahkum ettiler, bari kontrol etsinler.

Bizim CHP olarak bir iddiamız var, belediyeciliği biz biliriz. Tabanda mütabakatı sağlayacak, başka partilere oy veren seçmenlerin oyunu alacak belediye başkanlarıyla çıkacağız. Gündemimizde kesinlikle ittifak yok. Yarım ağızla söylediğimi düşünen basın mensupları dudaklarımı okusun: Gündemimizde kesinlikle ittifak yok

Gidin İstanbul'a bakın belediyelere. İnsanlar nereye gidip nefes alıyor? Hangi belediyeler var orada?