Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında haftalık olağan toplantı gerçekleştirdi.

MYK toplantısı devam ederken CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke basın toplantısı gerçekleştirdi.

Böke, Özgür Gündem gazetesinde Nöbetçi Yayın Yönetmenliği yaptıkları için Şebnem Korur Fincancı, Erol Önderoğlu ve Ahmet Nesin’in tutuklanmasına ilişkin de konuştu.

İktidarın kendisinden farklı düşünenleri hapse atarak fikirlerden kurtulabileceğini düşündüğünü belirten Böke, şunları ifade etti:

"Bütün dünyanın tanıdığı çok değerli üç gazeteci ve insan hakları savunucusunu sadece farklı fikirleri dile getirdi diye hapse atan bir iktidarla karşı karşıyayız. Unutmayalım bu sadece bu haftaya has bir gelişme değil. Geçtiğimiz hafta ise DİSK'in genel sekreterini gözaltına almışlardı.

"Düşünün ki bunu bugünkü hukuk düzeniyle yapıyorsanız, değişen yargı düzeninde yarın hiçbirimizin hukukunun olmadığı gayet açık bir şekilde ortaya çıkıyor. Bunu sadece gazeteciler, insan hakları savunucuları yaşamıyor. Bunu Türkiye'de kendi sesini duyurmak isteyen ama bu ses farklı geldiği için hoşlanılmayan bütün vatandaşlarımız yaşıyor. Binlerce insan cumhurbaşkanına hakaretten davaya maruz bırakılmış durumda. Bu sınır tanımayan hukuksuzluğa karşı, hepimizin sınır tanımayan insan hakları mücadelesi vermesi gerekiyor.

 “İktidar yeni baskı alanları yaratıyor. Bu hafta yargıda yapılan yeni düzenlemeler bir kez daha bu alanı açıkça ortaya koyuyor. Kendilerinin arka bahçesi olarak tarif etmek istedikleri bir hukuk düzeni var. Bizler asla sadece AKP'yi savunacak bir hukuk düzenine izin vermeyeceğiz. Biz bütün vatandaşların hakkını, hukukunu savunacak bir hukuk düzeni için mücadele vermeye devam edeceğiz.”