CHP, aday tanıtım toplantısının yapıldığı Ankara Spor Salonu’nda ‘Mehmet Fatih Bucak’ krizi yaşanıyor.

 Aday tanıtım toplantısında gözler, MHP’den aday adayıyken “Bir daha bucağın içinde bir tane başka levhalı araba görürsem, kendileri bilir, şimdiden elleriyle mezar kazmaya başlasınlar” sözleri nedeniyle tepki toplayan Mehmet Fatih Bucak’ı aradı.

Gazetecilerin Bucak’la ilgili sorularıyla karşılaşan bazı parti yöneticileri “Yanlış oldu. Bu karardan dönülmesi gerekir” yorumunu yaptılar. Eleştirilere yanıt veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise “Başını Özgür Özel’in çektiği bir grup yarın toplanarak MYK’ya Bucak’ın adaylığının yeniden görüşmesini teklif edecek. Bu konuda hiçbir sorun yok” yanıtını verdi.

‘BUCAK’IN ADAYLIĞI YARIN NETLİK KAZANACAK’

Bucak’ın adaylığının açıklanmasının ardından Twitter hesabından “Şoke oldum” açıklamasını yapan CHP Grupbaşkanvekili Özgür Özel de Bucak’ın salona gelmediğine dikkat çekmekle yetindi. Gazete Duvar’ın edindiği bilgiye göre, Mehmet Fatih Bucak’ın durumu yarın Merkez Yürütme Kurulu toplantısında netlik kazanacak.

BUCAK GELMEDİ ADI OKUNMADI

Gazete Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre, parti yöneticileri Bucak’ın adaylığı için CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık ile parti il örgütünün ısrarcı olduğunu söylediler. İllerin anonsu sırasında Mehmet Fatih Bucak’ın adı listede olmasına rağmen sahneye çıkmadı. Şanlıurfa adaylarının tanıtımında sahneye Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ile Bucak’ın adaylığına tepkisini dile getiren Grup Başkanvekili Özgür Özel’in de çıkması dikkat çekti.

Şanlıurfa’da ilçe adayları tanıtıma gelmedi. Adaylar tanıtıma gelmediği için Bucak’ın ismi de okumadı.

CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise Bucak’ın törene gelmemesi ve yarın MYK’da yeniden bir değerlendirme yapılacağı konusundaki sorumuza şu yanıtı verdi, “Başını Özgür Özel’in çektiği bir grup yarın toplayacak MYK’ya Bucak’ın adaylığının görüşmesini teklif edecek. Bu konuda hiçbir sorun yok. Yarın MYK’nın gündemine getirilmesi diye bir durum da söz konusu değil. Şanlıurfa’dan ilçe adayları gelmedi. O nedenle isimler okunmadı. Sorun yok!”

KAYA: BAŞKA BİR ADAY ÇIKARABİLİRDİK

Eğitim Politikalarından sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, CHP’nin Siverek adayı Mehmet Fatih Bucak’ın adaylığına ilişkin, “Alper Taş’ın adaylığına toplumun her kesiminden sevgi seline darbe gibi oldu. Sadece Urfa’yı değil Türkiye’nin dört bir yanını etkileyen bir aday oldu. Başka bir aday çıkartabilirdik. Genel Başkanın PM’den aldığı yetki yaşanacak olumsuzluklarla müdahale içindi. Bu kadar köklü bir müdahale olacağını, yani adayın geri alınacağını sanmam” diye konuştu.