24 Haziran’da yapılacak baskın seçimler için geri sayım devam ederken CHP, içerisinde HDP'nin de yer aldığı "Seçim Güvenliği Merkezi" oluşturdu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, yürüttükleri bu yönlü çalışmalar için "Meydanı boş bırakırsak Türkiye’de milletin neleri çalınmadı ki oyları çalınmasın?” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu ve Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, Mozopotamya’dan Diren Yursever’e açıklamalarda bulundu.

'MHP'NİN ONAYLAMADIĞI HİÇBİR YASAYI KABUL ETMİYORUZ'

Siyasi partilerin ve yurttaşların sandık güvenliği noktasında tedirgin olduklarını dile getiren CHP’li Onursal Adıgüzel, son seçim yasasıyla birlikte bu tedirginliğin daha da arttığını kaydetti.

24 Haziran seçimlerinin kritik önem taşıdığını ifade eden Adıgüzel, sandık güvenliğini sağlama konusunda aralarında HDP’nin de olduğu "Seçim Güvenliği Merkezi” oluşturdukları söyledi:

 “Bugün çok ciddi bilgi işlem alt yapımız var. Zaman bize şunu da öğretti. Tek başına davranmanın bu ülkeye hiçbir faydası yok. Dayanışmaya açık olduğumuzu çok açık bir şekilde söylüyorduk. Ve çok önemli bir mutabakatın altına imza attık. Millet ittifakındaki siyasi partiler ve HDP ile seçime girmediği halde geçmiş seçim deneyimi olan siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, sendikalar, sivil inisiyatiflerle  bir araya gelerek Seçim Güvenliği Merkezi oluşturduk. Seçim seferberliği başlattık. Bütün konularda mutabık kaldık.”

'PARTİLERLE DAYANIŞMA İÇERİSİNDEYİZ'

Her sandıkta biri sandık görevlisi biri müşahit olmak üzere en az 2 görevli bulundurmayı hedeflediklerini aktaran Adıgüzel, “Yaklaşık 180 bin sandık olacak. 180 bini 2 ile çarptığımız zaman 360 bin görevli ile sandık güvenliğini sağlayacağız” dedi.

Adıgüzel, şöyle devam etti:

"Bugün sandık sayılarını tamamlamaya çalışıyoruz ama bu yetmez. Geçmişteki seçimlere bakarak hangi bölgelerde temsilcilerimiz yokmuş bunları tespit ettik. HDP, Saadet Partisi ile sivil toplum örgütleri ile konuştuk ne yapabiliriz diye. Çok ciddi bir dayanışma var ve bu dayanışmayı ciddi bir teknolojik alt yapıyla da birleştiriyoruz. Bu teknolojik alt yapı mobil uygulama. Yani sandık başında eğer mobil cep telefonu olan bir arkadaşımız gönüllü olmak isterse bizim uygulamamızı indiriyor ve Türkiye’nin her noktasında bize sonuçları gönderebilecek. Aynı zamanda CHP örgütlerinin uzun zamandır kullandığı bir web tabanlı çalışmamız var. Bu da bütün il ve ilçe başkanlıklarımızdaki ıslak imzalı tutanak sonuçlarının bize web tabanlı olarak anında ulaştırılmasını sağlayacak. Ve biz diğer bütün siyasi partilerle dayanışma ile bu sonuçları birleştirerek Türkiye’nin bütün sandıklarındaki sonuçlara en hızlı şekilde ulaşacağız ve bu sonuçların kamuoyuyla doğru şekilde paylaşılmasını sağlayacağız.”

'MİLLETİN NELERİ ÇALINMADI Kİ OYLARI ÇALINMASIN'

Şaibeli sonuçların en çok Kürt illerinde yaşandığını vurgulayan Adıgüzel, şaibeli sonuçların çıkmaması için somut önlemler aldıklarını da ifade etti.

Adıgüzel, bölgedeki sandık güvenliğinin sağlanması konusunda CHP’li milletvekillerine de şu çağrıda bulundu:

“Bu seçimlerde bu noktaları çok iyi belirlerdik. Bütün siyasi partilerle ve kendi özgücümüzle seçim görevlisi gönderiyoruz. Urfa’da, Mardin’de, Bayburt’ta, Gümüşhane’de sorunlar var. Buradan CHP’li milletvekili arkadaşlarımıza çağrıda bulunuyorum, 'Gelin seçim günü bu illerde olun.' O sandık görevlilerimizin bir adım arkasında onlara güven veren bir şekilde her sandıktan sonuçların gelmesini sağlayacaklar. Meydanı boş bırakırsak Türkiye’de milletin neleri çalınmadı ki oyları çalınmasın?”

'BİR OYUN BİLE ÇALINMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ'

 “24 Haziran, karanlık günlere dur deyip aydınlık günlere çıkma fırsatımız. Bütün seçmenler gönül rahatlığıyla gidip oylarını kullansınlar. Her sandığı tek tek takip ederek, bir oyun bile çalınmasını engelleyeceğiz.”

Kaynak: Mezopotamya Ajansı