Kılıçdaroğlu'nun üzerinde çalıştığı yeni MYK belli belli oldu. MYK'daki 10 ismin üzeri çizilirken, en dikkat çekici değişiklik Gürsel Tekin'de yaşandı.

CHP'de yeni Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri belirlendi. Yapılan değişiklikte en dikkat çeken gelişme Gürsel Tekin'in konumuyla ilgili yaşandı. Tekin, Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinden alındı. Bu göreve MYK'ya yeni üye yapılan Nihat Matkap getirildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yazılı bir açıklama ile bildirilen yeni MYK listesinde 9 yeni isim yer alırken, üye sayısı ise 17'den 16'ya düşürüldü.

Yeni MYK'da Gürsel Tekin, daha önce Erdoğan Toprak'ın sorumlu olduğu Tanıtım Basın ve Propaganda'dan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. Toprak ise daha önce Hurşit Güneş'in yürüttüğü İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Yeni MYK'da Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil'in yeri değişmedi.

Eski büyükelçilerden Osman Korutürk'ün yürüttüğü Dış İlişkiler ve Yurtdışı Örgütlenmelerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na yine eski büyükelçilerden olan Faruk Loğoğlu getirildi.

Daha önce Süheyl Batum'un üstlendiği Seçim ve Hukuk İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcığı'na ise Atilla Emek getirildi. Önceki MYK'da Volkan Canalioğlu'nun sorumlu olduğu Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın oldu.

9 YENİ İSM GİRDİ, 10 İSİM LİSTE DIŞI KALDI

Yeni MYK'da 10 milletvekili yer aldı. MYK'da daha önce 3 olan kadın üye sayısı ise 4'e yükseldi. MYK'ya 9 yeni isim girdi.

Nihat Matkap, Atilla Emek, Gökhan Günaydın, Yakup Akaya, Faruk Loğoğlu, Birgül Ayman Güler, M. Zeki Gündüz, Perihan Sarı, Ayten Kayalıoğlu MYK'ya giren yeni isimler olurken Hurşit Güneş, Süheyl Batum, Volkan Canalioğlu, Umut Oran, İzzet Çetin, Osman Korutürk, Gülsün Bilgehan, Engin Altay, Alaattin Yüksel, Sena Kaleli MYK dışında kaldı.

ÖRGÜT SORUMLULUĞU GÜRSEL TEKİN'DEN ALINDI

Gürsel Tekin Basın ve Propagandadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olurken, Örgütlenme ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap oldu. Böylece örgütlerin sorumluluğu Gürsel Tekin'den alınmış oldu.

İŞTE YENİ MYK'NIN TAM LİSTESİ

- Nihat Matkap Örgütlenme Ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

- Erdoğan Toprak İdari Ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

- Atilla Emek Seçim Ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

- Gürsel Tekin Tanıtım, Basın ve Propagandadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

- Gökhan Günaydın Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

- Yakup Akkaya İşçi Memur Sendikaları, Emekliler Ve Emek Bürolarıyla Sendikaları, Meslek İşveren Kuruluşları Ve Diğer Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

- Faruk Loğoğlu Dış İlişkiler Ve Yurtdışı Örgütlenmelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

- Birgül Ayman Güler Kadın Örgütlenmesi ve Kadın Kollarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

- M. Zeki gündüz Gençlik Örgütlenmesi ve Gençlik Kollarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

- Faik Öztrak Ekonomik Ve Mali Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

- Ayten Kayalıoğlu Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

- Sencer Ayata Ar-Ge; BYKP'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

- Perihan Sarı Parti içi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

- Mehmet Emrehan Halıcı Bilgi Ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

- Sezgin Tanrıkulu İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

- Bihlun Tamaylıgil Genel Sekreter (Gazeteport)