CHP MYK'nın yaklaşık üç buçuk saat süren toplantısı sona erdi. MYK, Sarıgül hakkında karar verdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile kahvaltıda buluştu.

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Sarıgül'ün partiye dönüş dilekçesini Genel Merkez'e bugün iletti.

Edinilen bilgiye göre Genel Sekreterliğe hitaben yazılmış olan Sarıgül'ün dönüş dilekçesi iki paragraftan oluşuyor. Dilekçede, Disiplin Kurulunun vermiş olduğu kararın kaldırılması talep ediliyor. Dilekçede Sarıgül, kendisinin fikren ve temelli olarak CHP'li olduğunu belirtirken siyasi geçmişinden bahsediyor.

O GÖRÜŞMEDE NELER KONUŞULDU?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile Ankara'da bir otelde kahvaltıda buluştu. Yaklaşık 45 dakika süren görüşmede Sarıgül, "Ben çok duygulandım" dedi ayağa kalktı ve Kılıçdaroğlu'na sarıldı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile Ankara'da Marrıot Otel'de kahvaltıda buluştu. Görüşmeye CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'da katıldı.

Edinilen bilgiye göre görüşmede Kılıçdaroğlu "Sayın Başkan" diye Sarıgül de, "Genel Başkanım" diye hitap etti.

GÖRÜŞMEDE NE KONUŞULDU

Görüşmede Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin kritik bir süreçten geçtiğini, Türkiye'de önemli şeyler olduğunu belirterek, "Bu süreçte hepimizin görev ve sorumlulukları var. Dolayısıyla bu sorumlulukları görmezden gelme lüksümüz yok hiçbirimizin" dedi.

CHP lideri, Genel Başkanı'ndan normal üyeye kadar bütün herkesin sorumlulukları olduğunu, Türkiye'de ortak paydası olanların bir araya gelmesi gerektiğini belirterek, Sarıgül'ün partiye katılım isteğini bu şekilde değerlendirdiğini ve bundan da mutluluk duyduğunu söyledi.

SARIGÜL "ÇOK DUYGULANDIM" DEDİ VE KILIÇDAROĞLUNA SARILDI

Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri üzerine Sarıgül, "Ben çok duygulandım" dedi ve ayağa kalktı Kılıçdaroğlu'na sarıldı.

Edinilen bilgiye göre Sarıgül, "Ben CHP ocağında yetiştim. CHP'nin talebesiyim, bütün mücadelemiz bu siyasi çizgide oldu, bir dönem ayrı kaldık partimizden ama çalışarak partimize katkı sunabileceğimizi, çok başarılı olabileceğimizi ben düşünüyorum" diye konuştu. "Ben parti disiplinini, CHP'liliğin ne demek olduğunu iyi bilirim. CHP'nin parti disiplinini önemseyen bir insanım" diyen Sarıgül'ün, "Dolayısıyla Genel Başkan'ın ve İstanbul'da da İl Başkanı'nın talimatlarına harfiyen uyacağım, başarımız için çalışacağım" dediği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu da, CHP'yi büyütmek, iktidar yapmak gerektiğini ve kritik süreçlerin Türkiye'de bu şekilde aşılabileceğini söyledi.

BAŞÖRTÜLÜ MİLLETVEKİLLERİ

Görüşmede başörtülü vekillerin Meclis'e gelmesi konu başlığı yoktu. Ancak konuşmalar arasında Sarıgül'ün, milletvekillerinin Meclis'e başörtülü girmesi konusunda CHP'nin almış olduğu tavrın "doğru bir tavır" olduğunu belirterek, "Çok doğru bir tavır oldu Sayın Genel Başkanım" dediği öğrenildi. Sarıgül'ün bir gerilim yaratma siyasetinin ortadan kaldırılmış olduğunu da ifade ettiği belirtildi.

Görüşmede Sarıgül belediyecilik anlamında yapmış olduğu çalışmalardan bahsetti.

MYK KARARI

CHP MYK, Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantıda Mustafa Sarıgül'ün CHP'ye dönüş dilekçesi de ele alındı. Sarıgül'ün geri dönüş dilekçesi, aralarında İstanbul Belediye Başkanlığı aday adaylarından Gürsel Tekin'in de olduğu MYK üyelerinin tümünün oylarıyla kabul edildi.

Toplantının dördüncü maddesi olarak gündeme gelen geri dönüş dilekçesi, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil'in yaptığı konuşmanın ardından oylamaya sunuldu.

Gerçek Gündem’in edindiği bilgiye göre, Sarıgül ve 49 arkadaşının ''CHP'ye geri dönüş başvurusu'' MYK tarafından kabul edildi.

Toplantıda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı - Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in de "Geri dönmesinde sakınca yoktur'' yönünde oy kullandığı öğrenildi.

Bugün yapılan oylama sonucu, Mustafa Sarıgül ve 49 arkadaşının CHP'ye dönebilmesinin de önü açılmış oldu. Sarıgül'ün dilekçesi CHP tüzüğüne göre pazar günü Parti Meclisi toplantısına gelecek. Toplantıda Sarıgül'ün durumu ele alınacak. 61 üyenin en az 32'si Sarıgül lehine oy kullandığı takdirde, Sarıgül CHP'ye yeniden üye olabilecek. Gerçek Gündem'in yaptığı araştırma, Sarıgül'ün PM'den de ''sorunsuz bir şekilde'' geçeceğini gösteriyor. Oylamada en fazla 10 üyenin Sarıgül aleyhine oy kullanması bekleniyor.