CHP grubu yeni yasama yılının ilk gününde basına kapalı toplandı. Son Kurultay’da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na rakip olan Yalova Milletvekili Muharrem İnce’den boşalan grup başkan vekilliği için seçim yapıldı, iki turda da adaylar gereken oyu alamadı.

zete.com'un haberine göre seçimde, Ankara Milletvekili Meclis İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Levent Gök’ün adı öne çıkıyordu. Gök son Kurultay’da parti meclisine (PM) girmişti. Gök’ün grup başkanvekili olmasını Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun desteklediği söyleniyor. Gök grup başkanvekili seçildiği takdirde parti tüzüğü gereğince parti meclisi üyeliği otomatik olarak düşecekti.

Kılıçdaroğlu’na danışmanı olarak atanan, partide çözüm sürecinin gidişatından sorumlu Murat Özçelik’in böylelikle MYK’ya girmesi sağlanacaktı.

CHP’DE ÖZÇELİK DİRENİŞİ

Ancak grup başkanvekilliği seçiminde sürpriz yaşandı. Çözüm sürecinden sorumlu Murat Özçelik’e MYK’da yer açmak için genel merkezin izlediği yöntem, beklenmedik bir sonuçla karşılaştı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olarak gösterdiği Ankara milletvekili PM üyesi Levent Gök ilk turda 45 oyda kaldı ve seçilemedi. Gök’ün yanı sıra adaylığını koyan Ankara Milletvekili İzzet Çetin 47 oy aldı ancak iki aday da seçilebilmek için gereken 60 oyu bulamayınca ikinci tur oylamaya geçildi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu olağanüstü son Kurultay’da listesinden gösterdiği Murat Özçelik’i PM’ye sokamamış, danışman olarak göstermişti. Tüm bunlar ışığında gözler ikinci turdan çıkacak sonuca çevrildi.

İKİNCİ TURDAN DA SONUÇ ÇIKMADI, GRUP BAŞKANVEKİLİ SEÇİLEMEDİ

CHP’de Muharrem İnce’nin yerine Grup Başkanvekili seçilemedi. İki turda da adaylar gerekli oyu sağlayamadı. Seçim bayramdan sonraya kaldı.