CHP sözcüsü Bülent Tezcan, CHP Genel Merkez'inde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

 "CHP, muhalefet gücü ve kapasitesi bakımından kendisini kanıtlamış bir partidir" diyen Tezcan, tüzük kurultayına gerek olmadığını belirtti.

Tezcan, “Tüzük kurultayı meselesi çok ilginçtir. Partiyi kurultay tartışması ekseninde tutmanın gelecek siyaseti açısından faydası olacağını düşünmüyorum. Tüzük kurultayı toplamak isteyenlerin yine tüzükte şartları vardır. Takım elbise istiyordum alamadım, şimdi gömlek istiyorum demek gibi olur” dedi.

Tezcan'nın açıklamasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

EKONOMİNİN GELDİĞİ NOKTA BİR TWITLIK EKONOMİ’

-Milletin yastık altında bozduracak doları kalmadı. Son bir yılda Türk lirasındaki değer kaybı yüzde 50 kabul edilebilir bir şey değil.  Ak Parti'nin 16 yıllık iktidar döneminde ekonominin geldiği nokta bir tweetlik ekonomi  böyle kırılgan ekonomi olabilir mi? Üretime dayanmayan sıcak para dolarkolik bir ekonominin sonucu

Bu iktidarın beceriksizliği nedeniyle asgari ücretli %35 gelir kaybına uğradı. Sadece ocak ayından bu yana dolardaki yükseliş nedeniyle.

-3600 ek gösterge vereceklerini söylüyorlardı. 100 günlük eylem planında yok. Erdoğan'a soruyorum;  nerede? Paketin dibine mi düştü?

-100 günlük paket içerisinde eğitimle ilgili de ciddi bir adım göremiyorsunuz.

-Türkiye eğitimde, ekonomide iflas etmiş bir iktidarla karşı karşıyadır.

-Olağanüstü kurultay süreci vardı. Pazartesi o süreç sonuçlandı. Bütün MYK üyelerimiz sayın Kılıçdaroğlu'na kendilerine gösterdiği güven nedeniyle teşekkür etti. Sayın Genel Başkan'ın her zaman yeni bir MYK ile devam etme yetkisi seçimde kendine verilmiş bir yetkidir. Umuyorum ve tahmin ediyorum, CHP'nin yeni dönemini ve siyasetini belirlemek. Partiyi yerel seçimlere hazırlamak üzere yol haritasını belirlemek üzere yeni bir çalışma ekibi oluşturacaktır. Biz yine CHP kadroları olarak aynı şekilde genel başkanımızı desteklemeye devam edeceğiz.

-Hiçbir zaman 630 imza teslim edilmedi. Genel Merkez'imize teslim edilen imza sayısı 618'di. 4 tanesi düşüldü, 614. 4'ü de iki ayrı imza verilmişti. 610 imza kaldı. 5 tanesi üyelikten daha önce istifa etmiş 5 kişi. Dolayısıyla kurultay delegeliği kalmamış. 605 imzanın incelemesini yaptı arkadaşlarımız. 5 tanesinde gündem bütünlüğü yok. 31 delege de imzasını geri çekmiş. 569 imza ile kurultayı toplamak mümkün değildir.

-Kurultay tartışmalarını gündemde tutmanın partinin çalışmalarına zarar vermekten başka bir yanı yoktur. Bu tartışmanın bitmesi gerekir.

-Tüzük kurultayı meselesi çok ilginçtir. Partiyi kurultay tartışması ekseninde tutmanın gelecek siyaseti açısından faydası olacağını düşünmüyorum. Tüzük kurultayı toplamak isteyenlerin yine tüzükte şartları vardır. Takım elbise istiyordum alamadım, şimdi gömlek istiyorum demek gibi olur.

- CHP, muhalefet gücü ve kapasitesi bakımından kendisini kanıtlamış bir partidir. Demokrasi içersinde sistemin imkan verdiği bütün muhalefet biçimlerini uyguluyoruz. Parlamentonun içinde ve dışında. Bunlarının etkili olmasının yolu sandıktan geçiyor. Önümüzdeki hedef o sonucu alacak değerlendirmeleri yapmaktır.