CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu hakkında, 'terör örgütü propagandası yapma' ile 'suçu ve suçluyu övme' suçlarından resen soruşturma başlatıldı.

CHP'li Milletvekili Bankoğlu'nun 11.03.2019 tarihinde Halk TV'de yayınlanan Siyaset Kültürü isimli programda  şunları söylemişti:

"HDP-PKK ilişkisi, sağ-sol ikilemi, beka, genel seçim havalarına sokma çabaları.... Biz Asgari ücretlilerin, kadrolaşamayan taşeron işçilerin, EYT'lilerin (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) haklarını savunduk. 31 Mart'ta bunların oylarına talibiz. PKK'lıdır, 'zillet ittifakı' üyesidirler hiç fark etmez. Bizim ilkelerimiz bellidir. Biz kimin hakkını savunduysak, kimin yanında yer aldıysak hepsi bellidir." Haberlerin ve sosyal medya üzerinden yürütülen kampanyanın ardından Aysu Bankoğlu yazılı bir açıklama da yaptı. Şu ifadeleri kullandı: TV programında ve fırsat bulduğum her ortamda tüm seçmenlerin, eşit haklara sahip olduğu inancı ile oylarına talip olduğumuzu defaten ifade ettim. Her fırsatta ediyorum, edeceğim de. Programda ifade ettiğimi 'PKK'lılar', 'zillet ittifakı' nitelemeleri bana ait nitelemeler değil. AKP sözcülerinin seçim meydanlarında kendilerinden olmayan seçmenleri karalamak, ayrıştırmak, bölmek, yaftalamak üzere geliştirdikleri nitelemelerdir. Ben de onların bu yaftalamalarına kinayeli bir gönderme yaparak; siz ne kadar seçmenleri PKK'lı , zillet iftifakçı gibi kavramlarla bölmeye çalışırsanız çalışın, biz onları esnaf, genç, anne, taşeron işçi, yani yurttaşlarımız olarak görüyoruz. Sizin dışlamaya ve bölmeye çalıştığınız seçmenleri biz farklılıkları ile kabul ediyor ve oylarına talip oluyoruz diyorum."

Kaynak: T24