CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Okmeydanı'ndaki Premium Labella düğün salonunda düzenlenen "Şebinkarahisarlılar İstanbul Buluşmaları"na katıldı.

Burada, "Çözüm süreci" tartışmalarına değinen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Ülkemizi seviyoruz. Bize soruyorlar, 'siz barışa karşı mısınız?' Aklı başında olan birisi barışa karşı çıkar mı? Çocuklarımızın adını biz 'Barış' koyduk, 'Özgür' koyduk. Neden barışa karşı çıkalım? Ülkede barış olsun mu? Elbette olsun. Huzur olsun mu? Elbette olsun. O zaman sormamız gereken soru şu; barış ve huzur istiyorsak ki istiyoruz, o zaman bize söylenmesi lazım, 'barışı şu koşullarda getiriyoruz' diye. Biz bilmiyoruz. Bilen var mı? Hayır. Milletvekilleri bilmiyor. Bakanların büyük kısmı bilmiyor. Vatandaş zaten hiç bilmiyor. 'Akil İnsanlar' bilmiyor. Akil olmayan bir insan bulmamız lazım herhalde, bize biraz ipucu verecek. Kim söyleyecek?"

Kılıçdaroğlu, medyada kendileri aleyhinde bir kampanya başlatıldığını savunarak, "Kampanyaları şu; CHP barışa karşı. Bilmediğimiz bir şey, değerli arkadaşlar. Bir arkadaşımıza soruyorlar, 'siz neden karşısınız?' diye Avrupa'da. 'Önünde yazılı belge var, okumadan imzalar mısınız?' diye sormuş. 'Hayır, okumam lazım'. O zaman siz bize niye soruyorsunuz? Önce bir bilmemiz lazım. Bileceğiz ki, koşullar nedir ne değildir. Sayın Başbakan söylüyor; 'Silahları burada bırakacaklar, silahsız çıkacaklar'. Güzel. 'Hiçbir pazarlık yapmıyoruz'. Güzel. Ne istiyorsunuz o zaman siz CHP'den? Siz zaten çözmüşsünüz. Neden CHP'yi suçluyorsunuz, sürece karşı diye?" şeklinde konuştu.