Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) üyeleri Antalya’daki kampta dokunulmazlıkların kaldırılmasını tartışıyor.

BirGün’ün haberine göre; aralarında Eren Erdem, İlhan Cihaner, Fikri Sağlar ve Sezgin Tanrıkulu’nun olduğu vekiller, ‘dokunulmazlıkların kaldırılması konusunun’ derhal Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) götürülmek zorunda olduğunu belirtiyor.

‘PM’DE OYLAMA YAPILMAK ZORUNDA’ 

Haberde; CHP’liler, “Bir tutumun dayatılması mümkün değildir, bir Parti Meclisi var. Konunun AYM’ye taşınması için PM’de oylama yapılmak zorunda” dendiği belirtiliyor. Vekillerinin büyük tedirginlikleri arasında ise partinin bir tek adam kurumuna dönüşmesi bulunuyor.

Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda sonuna kadar mücadele etmiş CHP’li vekiller bu konuda şunları söylüyor: “Başından beri karşı çıktığımız ‘tek adam’ dayatmasını kendi partimizde görmek endişe verici, boyun eğecek değiliz. Kulis bilgileri arasında önemli satırlar da dikkat çekici: “Değil bölgeden oy isteyecek durumumuz. Oraya gidecek yüzümüz dahi yok.”

CHP’de başta hakkında 3 fezleke olan Eren Erdem olmak üzere milletvekillerinin büyük çoğunluğu ‘dokunulmazlıkların kaldırılmasına karşı çıkmıştı. Şimdi bu vekillerden bazıları konunun AYM’ye taşınmasını ve bunun için PM’de oy kullanılmasını istiyor.

BALUKEN’DEN CHP'YE ÇAĞRI

Öte yandan Siirt’te konuşan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "Darbeye 'Evet' oyu veren CHP, Türkiye'yi Saray darbesine emanet etti. CHP içerisinde bu darbeye karşı hazırladığımız metne imza vermeye çalışan 60 vekile karşı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Ben imza atmanıza izin vermiyorum. Ya HDP'ye gidersiniz ya istifa edersiniz' diyor. Bu suça ortak olmak istemeyen CHP içindeki sol milletvekillerine seslenmek istiyorum. CHP başından beri darbecilere ortak olmuştur. Artık orada yol yürümenizin zemini yoktur. Pazartesi günü imzalarınızı alıp vicdanınızla HDP'nin kapısına gelebilirsiniz. Aynı şekilde bu suça ortak olanların tarih önünde nasıl hesap vereceğini göreceğiz. Biz Dalton kardeşlerin darbesine karşı yenilmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.