CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, son günlerde yaşanan gelişmelere dikkat çekti.

AK Parti iktidarının iç ve dış politikasını eleştiren Bozkurt, "Hep beraber bir an önce iç barışımızı tesis etmeliyiz. Kendi Kürtlerimizle barışmalıyız, barışmalıyız arkadaş. Ne yapacağız; 10 milyon Kürdü öldürecek miyiz? Gaz odasına mı dolduracağız?" dedi.

İç barış çağrısı yapan CHP’li Bozkurt’un açıklaması şöyle:

"Cumhurbaşkanı, Başbakan, ana muhalefet partisi lideri, MHP başkanı, HDP başkanı; kim varsa 550 vekil bir araya gelmeliyiz. Ülkemiz tehdit altındadır. Buna karşı bir birlik oluşturmalıyız. Hep beraber biran önce iç barışımızı tesis etmeliyiz. Kendi Kürtlerimizle barışmalıyız, barışmalıyız arkadaş. Ne yapacağız; 10 milyon Kürdü öldürecek miyiz? Gaz odasına mı dolduracağız?

“Barışmalıyız. PYD'nin terör örgütü olup olmadığını tartışmak yerine, Suriye'de bir an önce barışın tesis edilmesini, Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasını istemeliyiz. Suriye politikamız yanlış ama kalkmış bu ülkenin Cumhurbaşkanı 'Suriye'deki onurlu duruşumuza dünya hayran' diyor. Buna ne denebilir; o zaman devam edin."