CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yeni kurulacak kabine için İçişleri Bakanı adayı açıkladı. Tanrıkulu, mevcut İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yerine, “Laiklik elden gidiyor” sözleriyle tanınan Süleyman Çakır’ın getirilmesi önerisinde bulundu.

Kişisel Twitter hesabında Çakır’la ilgili haberlerin fotoğraflarını paylaşan Tanrıkulu, “Yeni kabinede İçişleri Bakanlığı için favorim bu yiğit! O da Süleyman, O da Karadenizli, O’nun da belagati iyi! Üstelik samimi ve takva sahibi. Neden olmasın” dedi.

Çakır, 24 Haziran seçimleri öncesinde gerçekleştirilen bir sokak röportajındaki, "Laiklik elden gidiyor", "İltica geliyor", "Biz burada kürtaj yapıyoruz" sözleriyle gündem olmuştu. Çakır, sokak röportajı yaparken yanına gelen ve kendisinin fikirlerine katılmadığını söylerken "Sen önce dişlerini fırçala" diyen kadına "155'i ararım, içeri aldırırım" diye cevap vermişti.

Videosunun gündem olmasının ardından başta Üsküdar olmak üzere birçok yerde AKP’nin seçim çalışmalarına katılan Çakır’a bir vatandaş da diş fırçası vermişti.