Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında Suriye’nin kuzeyine düzenlenen “Barış Pınarı Harekatı” ile ilgili paylaşımlarından dolayı soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, “CHP Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu'nun 12 Ekim 2019 tarihinde Barış Pınarı Harekatı ile ilgili olarak Twitter hesabından yaptığı bildirilen 'Hükümetin bilmesi gerekiyor; bu haksız bir savaştır ve Kürtlere karşı yapılan bir savaştır' şeklindeki paylaşımı ve aynı gün bazı medya kuruluşlarına verdiği röportajdaki bir kısım açıklamaları nedeniyle, 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini alenen aşağılama' suçundan resen soruşturma başlatılmıştır" denildi.

NE OLMUŞTU?

Tanrıkulu, 12 Ekim’de Cumartesi Anneleri/İnsanları’nın 759. eylemine yapılan polis müdahalesine katıldıktan sonra Artı TV’ye açıklamalarda bulunmuş, Suriye’nin kuzeyine düzenlenen operasyona ilişkin de “Hükümetin bilmesi gerekiyor; bu haksız bir savaştır ve Kürtlere karşı yapılan bir savaştır” demişti.

Açıklama üzerine sosyal medyada gündem olan Tanrıkulu’na olumlu ve olumsuz birçok eleştiri geldi. Tanrıkulu, MST TV adlı internet yayınında hakkındaki kötü değerlendirmelere “Her taraftan bana saldırıyorsunuz ancak saldırandan çok sevenim var. Çok teşekkür ederim” sözleriyle yanıt verdi.

Bugün de Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan köşesinde Tanrıkulu için, “MİT’in CHP’deki elemanı Sezgin Tanrıkulu mu” ifadelerini kullandı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “MİT, millet ittifakını sabote etmek için devrede” sözlerine atıf yapan Hakan’ın yazısının ilgili bölümü şöyleydi:

“CHP’li Sezgin Tanrıkulu, Cumartesi Anneleri’ne yönelik polis müdahalesini şöyle yorumlamış: ‘Bu Kürtlere karşı bir savaştır’.

“İYİ Parti’nin iki numaralı ismi Aytun Çıray da Sezgin Tanrıkulu’na yönelik olarak şöyle demiş: ‘Millet ittifakını sabote etmeye çalışmaktadır’. Hatırlayalım: Ne diyordu CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu? Şöyle diyordu: ‘MİT, millet ittifakını sabote etmek için devrede’. Yoksa... Yoksa... MİT’in CHP içindeki elemanı Sezgin Tanrıkulu mu?”

Tanrıkulu ise Twitter hesabından Hakan'ı etiketleyerek bir paylaşım yaptı. “Yazdıklarının ne anlama geldiğini biliyorsun ve hedef gösteriyorsun. Hedef göstermenin maliyetinin de ne olduğunu biliyorsun. Hiç bir hukuk tanımıyorsun vicdansızlık hukukundan başka... Seni Allah'a havale ediyorum” dedi. (TP)