AKP'li milletvekili Gökçen Özdoğan Enç'in saldırısıyla hastanelik olan CHP'li vekil Şafak Pavey, kendilerini doğrulayan görüntülere rağmen AKP'nin en küçük bir mahçupbiyet hissetmediğini belirterek, "Bu şiddeti anlatabilmem mümkün değil. İnsanı dehşete düşüren bir nefretle, aynı görüşte olmadıklarına, fiziki güç kullananlara uluslararası sözlükte milletvekili değil, haydut deniyor" dedi. 

DİHABER'de yer alan habere göre, Meclis Genel Kurulu'ndaki anayasa değişikliği görüşmeleri esnasında yaşanan arbede sırasında AKP'li vekil Gökçen Özdoğan Enç'in saldırısıyla hastanelik olan CHP'li vekil Şafak Pavey, yaşananlarla ilgili açıklamada bulundu. 

Mecliste kendisine yapılan saldırı sonrasında yere düşen ve protez kolu çıkan Pavey, basın kuruluşlarından gelen yoğun talep karşısında dün Meclis'te ne olup bittiğini açıklamak istediğini belirterek, Ankara Bağımsız Milletvekilli Aylin Nazlıaka'nın anayasa değişikliği uzun süre söz hakkı almak için uğraştığını, söz hakkı alamayınca kendini kürsüye kelepçelediğini hatırlattı. Pavey, eylemi sonlandırması için Nazlıaka'yı ikna etme üzereyken çevresinin AKP'li kadın vekiller tarafından kuşatıldığını aktardı. Ardından Meclis'e hiç yakışmayacak bir saldırının gerçekleştiğini ifade eden Pavey, şöyle devam etti:

"Görüntülerden dikkatle planlandığı anlaşıldığı üzere, bu saldırıdan bizlerde nasimizi aldık. Hayatımda hiçbir canlıya şiddet uygulamadım en ufak bir fiske vurmadım, vurmayacağım. Savunma amaçlı olarak bile nasıl vurulacağını bilmem. Karşımızdakilerle aramızdaki fark bu kadar basittir. Bu şiddeti anlatabilmem mümkün değil. İnsanı dehşete düşüren bir nefretle, aynı görüşte olmadıklarına, fiziki güç kullananlara uluslararası sözlükte milletvekili değil, haydut deniyor. 

AKP saldırıya kavga deyince saldırı kavga olmaz. Gerçeği değiştirdiğinizde gerçek kaybolmaz. Sadece toplumu aldatmış, içinde bulunduğunuz durumu saklamış olursunuz. Planlı saldırıyı planlı propaganda ile 'kadınlar arası kavga' diye kamuoyuna sunan AKP, bizi doğrulayan görüntüler karşısında bile en küçük bir mahçupbiyet hissetmedi. Bu nereye geldiklerini gösteriyor. Bütün ülkeye kim olduklarını anlattılar. Bu değişikliğin ülkemiz için ne kadar ağır sonuçlara yol açacağını biliyor ve bunu halkımıza anlatmaya çalışıyorduk. Buna rağmen zafer sarhoşluğunun bu kadar sert bu kadar küstahça yansıtılmasını beklemiyordum. Ben hafif atlattım ama Sayın Buldan'ın durumu konusunda endişeliyim. Umarım kalıcı bir hasar olmadan ayağa kalkacaklardır. Bu hararetli alanlarda beni korumak için kendilerini fiziksel olarak riske atmış Sn. Selin Doğan'a, Sn. Burçu Çelik ve Sn. Meral Danış Beştaş'a teşekkür etmek isterim."

Pavey kendisine destek veren herkese teşekkür etti.