CHP Sözcüsü Faik Öztrak koronavirüs salgınında yeni bir dalganın yaklaştığına dikkat çekerek, "Verileri, uluslararası kabul görmüş standartlara uygun olarak Bilim Kurulu sözcüsü açıklasın" dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında koronavirüs pandemisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Öztrak, Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) Türkiye'ye yönelik verilerin standartlara uygun şekilde raporlanması gerektiği çağrısını hatırlatarak, "

koronavirüs salgını dünyada da ülkemizde de yeniden hızlanıyor. Saray hükümetinin yaklaşan bu yeni dalgaya karşı, sağlıkta, eğitimde, ekonomide nelerin yapılacağına dair tutarlı, hesabı kitabı yapılmış, güven veren bir stratejisi, bir planı yok" dedi.

BİLİM KURULU TARAFINDAN HAZIRLANMIŞ GERÇEKÇİ BİR STRATEJİ

"Hükümet, hastalıkla ilgili verileri karartarak güvensizliğe neden oluyor. Bu nedenle, İngiltere Türkiye’yi seyahat koridorundan çıkardı" diyen Öztrak, şöyle konuştu:

"Dünya Sağlık Örgütü, Türkiye’de test kapasitesinin artmasını olumlu bulurken verilerin standartlara uygun şekilde raporlanması gerektiği vurgusunu yaptı. Sağlık Bakanı açıklamanın övgü kısmını aldı, uyarı kısmını es geçti. Buradan bir kere daha açıkça çağrıda bulunuyoruz; rakamlarla dans etmekten, salgınla değil, doktorlarla mücadele etmekten vazgeçin. Saydam olun. Verileri, uluslararası kabul görmüş standartlara uygun olarak Bilim Kurulu sözcüsü açıklasın. Bilim insanları en detaylı bilgilere ulaşarak gerçekçi stratejiler önerebilsin, vatandaşlarımız da kendilerini salgından korumak için önlemini alabilsin. Ulusal çıkarlarımızı da vatandaşlarımızı da koruyacak, Bilim Kurulu tarafından hazırlanmış, gerçekçi bir stratejiyi milletin ve tüm dünyanın önüne koyun."