CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Sudan’ın Sevakin Adası’nı restorasyon için istemesini eleştirdi. ,

Özel, “18 tane ada verdin Yunanistan’a. Sen bu adaları Yunanistan’dan isteyeceğine, o adalarda turizm yapacağına elindeki adaları Yunanistan’a kaptır, ondan sonra çık Sudan’dan ada talep et. Önce kendi adalarına sahip çık” dedi.

‘BAKANIN DİLİNİ DEĞİŞTİREN BİR İRADE VAR’

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, gündemdeki konuları değerlendirdi. Özel, “Darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında hareket eden kişiler”e ceza sorumsuzluğu getiren düzenlemeyi eleştirdi.

Özel, “Saray, bu muğlak kelimelerden bir şey murat ediyor. Kendisine karşı yapılan her protestoya ‘Bu darbe girişimidir, çullanın milletin üstüne’ demeyi murat ediyor. Muğlak ifadeyi dün, ‘Düzeltiriz’ diyen Adalet Bakanı bugün çark ediyor. Adalet Bakanı’nın da zihnindekini, dilindeki değiştiren bir irade var” dedi.

‘YUNANİSTAN’A 18 TANE ADA VERDİN’

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Sudan Cumhurbaşkanı Ömer El-Beşir’le görüşmesini eleştirdi. Özel, “Cumhurbaşkanı Sudan’a gitmiş, Sudan Cumhurbaşkanı’nı yere göre sığdıramıyor. Aslında Sudan Cumhurbaşkanı bir darbeci, kanlı bir darbeyle gelmiş. Bütün muhalefeti tasfiye etmiş. Ülkesini ortadan ikiye böldürmüş bir diktatör” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Sevakin Adası’nın restorasyon için tahsis edilmesi isteğine tepki gösteren Özel, şunları söyledi:

“Sudan’ın darbeci Cumhurbaşkanı’na ‘Bu adayı bize verin, restore edelim’ diyor. Sayın Cumhurbaşkanı her kuşu tuttun, leylek mi kaldı? 18 tane ada verdin Yunanistan’a. Bizim adalarımıza Yunanlılar belediye başkanı seçiyorlar. Sen bu adaları Yunanistan’dan isteyeceğine, o adalarda turizm yapacağına, elindeki adaları Yunanistan’a kaptır, ondan sonra çık Sudan’dan ada talep et. Önce kendi adalarına sahip çık.”

‘BAHÇELİ ‘BU ŞEREFSİZİ BULUN’ DEMİŞTİ’

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, son KHK’leri eleştirenlere yönelik sözlerine de tepki gösterdi. Bahçeli’nin 19 Temmuz 2016’da yaptığı konuşmayı hatırlatan Özel, şöyle devam etti:

“Linç edilmiş askerin başında bozkurt işareti yapana, ‘Bu şerefsizi bulun, darbecilerle birlikte yargılayın’ diyen Bahçeli. Darbecilerin emirleriyle sokağa çıkmış günahsız askerlere saldıranlar için 15 Temmuz’dan 4 gün sonra ne diyordu Bahçeli, ‘Hayatını kaybetmiş bir Mehmetçiğin başında Bozkurt işaretiyle fotoğraf çektiren iblis uşağı, yaratık darbecilerle cezalandırılmalı.’ Dünkü, ‘iblis uşağı, yaratık’ dediği o kişiye şimdi cezasızlık getiriyor.

Bahçeli, bunu 15 Temmuz’dan sonra söyleyince MHP salonu birden ayağı kalkıyor, hep birlikte alkışlıyorlar. FETÖ’cülerin de Allah belasını versin, askere el kaldıranlar da cezasını çeksin. Ama 15 Temmuz’da öldürülen asker aynı asker, öldüren adam aynı adam. 19 Temmuz’da tepki gösterip, iblis dediğine bugün ‘ceza almasın’ diyenler kusura bakmasınlar ama sarayın kurşun askeri olmuşlar.” 

Kaynak: Hürriyet