CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, kaset komplosunu “FETÖ” üyelerinin yaptığı iddiasına "Ben zaten biliyorum onların yaptığını ama o taşeron. Esas iş veren sensin" dedi.
 
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de yaptığı basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
 
Özgür Özel, İstanbul Yenikapı’da düzenlenecek olan mitinge CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılmayacağını ancak CHP’den bir grupbaşkanvekili ve milletvekillerinin katılacağını, partililerin Türk bayraklarıyla miting alanında olacağını bildirdi.
 
Özgür Özel, Deniz Baykal’a kaset komplosuyla ilgili yapılan gözaltılara ilişkin de şunları söyledi:

“Kaset komplosu ile ilgili iktidar partisi 3 maymunu oynuyor. Şu durumdayız: Uludere’yi Fetullahçılar yaptı, Hrant Dink’i onlar vurdu, Rus uçağını düşüren pilot paralelci. Türkiye’nin içeride-dışarıda AKP döneminde yüzünü kızartan ne varsa onlar yaptı deyip, kendi sorumluluklarını almadan kandırılmışız diyorlar.
 
Deniz Baykal’a kurulan kumpas meselesinden de aklanı verelim diyorlar. Bu soruşturmayı bu olaylar yaşandıktan 1 gün sonra başlatıp suçluları yargı önüne çıkarsaydınız o işle bağlantınız yoktu. Ama bu bir suçun itirafı niteliğindedir.

‘Ne özeli be kardeşim genel genel’ diye bir seçimi geçireceksiniz. 15 Temmuz’dan sonra cemaat suçlu. Ben zaten biliyorum ama o taşeron. Esas iş veren sensin”.
 
Deniz Baykal’ın CHP Genel Başkanlığı’ndan istifasıyla sonuçlanan görüntüler servis edildiğinde Recep Tayyip Erdoğan özel hayatın gizliliği tartışmalarına katılıp, ‘Ne özeli be kardeşim genel genel’ ifadelerini kullanmıştı.