AKP’nin dokunulmazlık teklifi CHP’nin Antalya kampına damgasını vurdu.

CHP'li Muharrem İnce, "Anayasa'ya sadakat yemini ettim, ona aykırı hiçbir teklife evet demedim, demem" diye konuştu.

Partisini eleştiren İnce, “Ne olurmuş? Referandumda hayır verirsek AKP ile MHP evet dermiş, biz HDP ile görünmemeliymişiz. Siyaset ilke ile yapılır” diyerek tepkisini dile getirdi.

Çağdaş Ses’teki habere göre, İnce’nin konuşmasının bir kısmı şöyle:

'EVET' OYU VERENLER ÇOCUKLARINA SÖYLEYEMEYECEK

Dün dokunulmazlıklarla ilgili evet oyu veren arkadaşlarıma sesleniyorum. Onların vicdanına sesleniyorum. Bir sene sonra o arkadaşlarımız “Ben hayır verdim” diye konuşacaklar. Öyle utanacaklar ki, çocuklarına söyleyemeyecekler evet oyu verdiklerini.

HAKİMLERİN SAVCILARIN GENEL BAŞKAN’A NASIL HAKARET EDECEKLERİNİ GÖRECEĞİZ

Başımıza nelerin geleceğini hep birlikte göreceğiz. Başta Sayın Genel Başkan. Nasıl onuruyla oynanacaklarını hep birlikte göreceğiz. O hakimlerin, savcıların Genel Başkan’a nasıl hakaret edeceklerini göreceğiz.

'KOMŞULAR NE DER?' DİYEREK SİYASET YAPILMAZ

Ben hayır verdim, her arkadaşıma da hayır vermesi gerektiğini söyledim. Ne olurmuş? Referandumda hayır verirsek AKP ile MHP evet dermiş, biz HDP ile görünmemeliymişiz. Siyaset ilke ile yapılır. Komşular ne der diye, elalem ne der diye siyaset yapılmaz. HDP bir şeyi doğru söylerse, o HDP söyledi diye biz geri adım mı atacağız? MHP doğru bir şey söylerse, MHP ile görünmemek için geri adım mı atacağız? Bu doğru değildir.

CEZAEVİNDEN KORKTUĞUMDAN DEĞİL, ÖNGÖRÜSÜZLÜĞE KIZDIĞIMDAN

Bakın Eren Erdem, Muharrem İnce, Barış Yarkadaş, Enis Berberoğlu, başta bunlar dördü... Bakın mahkemelerde neler yaşayacağız, göreceğiz. 12 tane fezlekem var, korkuyor muyum? Vallahi düğün bayram. 5-6 sene hapislerde yatmış arkadaşlarımız var, korktuğumdan filan değil, öngörüsüzlüğe kızıyorum. Nasıl kendi boynumuza ip geçiririz biz? Bu doğru değil. Aslanlar gibi çıkıp “hayır diyeceğiz” demeliydik. Araştırma komisyonu kuruldu ne dediler, “Yargı bağımsız olmadığı için dokunulmazlıkları kaldırmıyoruz”. Bakın, başımıza nelerin geleceğini tahmin ediyorum ama bazı arkadaşlar burada, korkutmak istemiyorum açıkçası.

BEN ANAYASA’YA SADAKAT YEMİNİ ETTİM, GENEL BAŞKAN TALİMAT VERSE DE DEĞİŞTİREMEZ

“Anayasa’ya aykırı ama evet diyeceğiz.” Yetmez ama evet gibi bir şey. Talihsiz bir cümle. Ben Anayasa üzerine yemin ettim, Anayasa’ya aykırı olduğuna inandığım bir şeye, Parti Meclisi de karar alsa, Genel Başkan da talimat verse ben oy veremem, vermem. Benim onurum var, kişiliğim var, duruşum var, 52 yaşındayım; Muharrem İnce’ye hesabım var benim. Ben bunu yapamam, yapabilen yapsın arkadaşlar.