Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 'CHP ile koalisyon yapabileceklerine' dair açıklamasına cevap verdi.

Hamzaçebi, “Biz koalisyon kurmak üzere değil, tek başına hükümet olmak üzere yola çıktık. Böyle bir düşüncemiz yok ne HDP ile ne de herhangi bir siyasi partiyle. koalisyon kurmak düşüncemiz yoktur. Hedefimiz tek başına iktidar olmaktır” dedi.

Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin seçim çalışmalarına destek vermek üzere Yalova’ya gelen Hamzaçebi, gazetecilerin sorularını cevapladı. CHP’nin koalisyon iddialarıyla anılmasını değerlendiren Hamzaçebi, şu ifadeleri kullandı:

“Biz koalisyon kurmak üzere değil, tek başına hükümet olmak üzere yola çıktık. Böyle bir düşüncemiz yok ne HDP ile ne de herhangi bir siyasi partiyle. Koalisyon kurmak düşüncemiz yoktur. Hedefimiz tek başına iktidar olmaktır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin yükselişini görenler Cumhuriyet Halk Partisi ile ittifak ve koalisyon kurma yarışına girmiş bulunmaktadırlar. Biz bunların hiçbirisine bakmıyoruz yolumuza devam ediyoruz. Bugün Yalova’dayız yarın bir başka yerdeyiz. Türkiye’de adım adım CHP iktidarı gelmektedir. Biz CHP iktidarına hazırız. Türkiye’de buna hazır olsun.”