CHP Genel Sekreteri, İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeşil ışık yaktığı affın amacının 17-25 Aralık dosyalarını bir daha açılmamak üzere kapatmak olduğunu söyledi. Hamzaçebi, "Kader mahkumları işin bahanesidir. Sayın Cumhurbaşkanı, gerçek niyeti ortaya koymuş bulunuyor" dedi.

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında konuşan Hamzaçebi, ekonomide yaşananlar nedeniyle hükümeti eleştirdi.

Hamzaçebi, "Dolar almış başını gidiyor, TL yerlerde sürünüyor, kimse geleceğini görmüyor, satıcılar, yatırımcılar, tüketiciler, kimse bir ay sonra hangi malı hangi fiyattan alacağını, hangi fiyattan yatırım yapacağını bilmiyor. Uygulamaya konulan önlem; indirimli konut kampanyası ve diğeri de dünkü tebliğ. Bu önlemlerle, bir krizin yönetilmesi, aşılması asla mümkün değil" diye konuştu.
Konuşarak doların aşağı inmeyeceğini, vatandaşın cebinin yandığını belirten Hamzaçebi, "Ateş düştüğü, dolar yükseldiği yeri yakar. 'Benim dolar, döviz cinsinden borcum yok' diye kimse düşünmesin. Kurdaki bu yükseliş, TL'deki bu olağanüstü değer kaybı vatandaşın cebini yakacaktır çünkü bu enflasyon demektir" ifadesini kullandı.

Hamzaçebi, ülkeyi yönetenleri, ciddi, ayakları yere basan bir ekonomik programı açıklamaya davet etti.

'KİMSE KİMSEYİ ALDATMASIN, NİYET BELLİ'

Hamzaçebi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Devlete karşı işlenen suçlarda devlet affedici olabilir" şeklindeki açıklamasına ilişkin soru üzerine, şu görüşleri savundu:

"Önemli olan, bu affı gerçekleştirecek olan, parlamento çoğunluğunu sağlayacak olan AK Parti Grubu'nun görüşüdür. Affın amacı, ola ki ileride tekrar açılabilir, sorgulanabilir, soruşturulabilir endişesiyle 17-25 Aralık dosyalarını bir daha açılmamak üzere kapatmaktır. Kimse kimseyi aldatmasın, niyet budur. Kader mahkumları işin bahanesidir. Sayın Cumhurbaşkanı, gerçek niyeti ortaya koymuş bulunuyor. Devlete karşı işlenmiş suçlar… Nedir bunlar, zimmet, rüşvet, görevi kötüye kullanma, ihaleye fesat karıştırma ve benzeri suçlar. 'Biz ancak bunları affederiz' diyor. 17-25 Aralık dosyalarına konu olan suç iddiaları da bunlardı zaten."

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI'NA ADAY MI?

Hamzaçebi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olmayı düşünüp düşünmediğine yönelik soruya karşılık, yerel seçimlerle ilgili strateji belirlemek üzere cuma günü CHP MYK'nin, gelecek hafta da PM'nin toplanacağını bildirdi.

Hamzaçebi, "İstanbul, Ankara olsun, iddialı olduğumuz illerde seçimi hangi adayla alacaksak aday odur. Görüşüm gayet net. Parti olarak bir iddia ortaya koyuyoruz, kimse bizim genel seçim sonuçlarıyla meşgul ederek, zaman kaybedeceğimizi düşünmesin, o geride kaldı, değerlendirmesini yaptık. Yerel seçimlere CHP çok güçlü şekilde hazırlanacaktır. Adaylar tabanda birleşmeyi sağlayacak olan adaylar olacaktır. Görev, genel başkanımız ve partinin yetkili kurullarınındır" dedi.