Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, referandum kampanyasının ilk adımı olarak nitelendirilen Mersin mitingi ile sahaya indi. Şehir hastanesinin açılışında konuşan Erdoğan, henüz onaylamadığı Anayasa değişikliği için vatandaşlara “evet” çağrısı yaptı.

Nergis Demirkaya'nın haberine göre, Erdoğan’ın  mitingi ana muhalefet de yakından izledi. CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, söz konusu hastanenin henüz bitmediğini referandum çalışması için aceleyle açıldığını söyledi. Hastaneye 2 bine yakın personel alımının beklendiğini, yapılan mitinge katılanların bir kısmının da bunlar olduğunu söyleyen Sağlar, “Sandıkları patlatırız” söyleminin de sadece algı yönetimi olduğunu kaydetti.

‘REFERANDUMA KATILIMI DÜŞÜRMEK İÇİN ÇALIŞACAKLAR’

Erdoğan’ın mesajlarını da değerlendiren Sağlar, “Sadece kendi çevresini konsolide etmeye çalışan, yüzde 51’i yok sayan bir konuşma yaptı. Şimdi kazanmak için yapacağı tek şey mümkün olduğu kadar referanduma katılımı düşürmek olacak. Kürt oylarının olabildiğince sandığa girmesini engellemeye çalışacaklarını görüyorum” şeklinde konuştu.

‘BENİ BAŞKAN YAPIN’ REPLİĞİ

Erdoğan’ın yeni bir şey söylemediğini savunan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da şunları söyledi:
“Yeni bir şey söylemiyor. Referanduma dair bir şey söylemiyor. Hizmet yapıyoruz hamaseti. Bir ’18 yaş bir de 600 milletvekili’ dedi. Kendi kafası karışık seçmenin ‘Bu nasıl bir sistem’, ‘Tek adam mı olacak’, ‘Hiç denetim olamayacak mı?’ sorularına yanıt yok. Türk filminde geçen ‘Beni everin’ repliği gibi, ‘Beni başkan yapın’ diyor.” 

Haberin tamamı Gazete Duvar'da