Kars’ta seçmenleriyle bir araya gelen CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, “Başkalarını faşizmle suçlayanlar, önce kendilerine baksınlar. Bir partinin genel başkanları ve milletvekilleri içerde” dedi.

CHP’li vekiller Fikri Sağlar, Mehmet Tüm, İbrahim Özdiş, Kars İl Örgütü üyeleri ve yurttaşlar ile il binasında bir araya geldi. İktidarın, ülkeyi mezhep, din, ırkla böldüğünü ifade eden Fikri Sağlar, “Hayır, biz bir arada yaşayacağız. Bir arada daha güçlü olacağız. Birbirimize sarılacağız ve barışı kuracağız, mutluluğu kuracağız. Bunun için ‘Hayır’ diyoruz. Bunun için getirilen tek adam anlayışına, tek adam yönetimine ‘Hayır’ diyoruz. Sonuna kadar da ‘Hayır’ diyeceğiz. Kars’ta ‘Hayır’ diyeceğiz. Edirne’de ‘Hayır’ diyeceğiz.” diye konuştu. 

Dihaber'de yer alan habere göre, referanduma ‘Hayır’ diyenlerin bölücülükle suçlandığını belirten Sağlar, “Başkalarını faşizmle suçlayanlar, önce kendilerine baksınlar. Bir partinin genel başkanları ve milletvekilleri içerde. Milletvekillerinin dokunulmazlığı varken, bu ülkede işçiler, haklarını istiyor diye cezaevine alıyorlar. Gençler yolda yürüyor gaz atıyorlar. Ellerindeki sopalarla üzerimize yürüyorlar. İşte faşizm budur. Diktatörlük budur” diye konuştu. Sağlar, bu ülkeyi nasıl böldüklerini, nasıl yabancılaştırıldığını, insanların nasıl dünyadan koparıldıklarını ve insanları kendi ana dili ile konuşmasına izin verilmeyen bu dönemi gelecek kuşaklara anlatacaklarını söyledi. 

Sağlar, “Biz film yapacağız, onlar isterse reklam yapsın! Film uzundur ve insanları daha çok etkiler. Reklam sermayenin işidir, para kazandırır, eğer o para haramsa cebinde durmaz kaçar. 18 maddenin oylanacağı referandumuna ‘Hayır’ diyoruz” dedi.

DEMOKRASİ İLE İLGİLİ CİDDİ SORUNLARIMIZ VAR’

15 yıldır Ak Parti iktidarının ülkede çok ciddi sorunlara yol açtığını dile getiren Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, “Bu ülkede demokrasi ile ilgili ciddi sorunlarımız var. Bunları çözmemiz gerekirken şimdi başkanlık olayı gündeme geldi ve parlamento da demokrasi güçleri elinden geleni sonuna kadar yapmaya çalıştık. Tek adam diktatörlüğünün bu topluma uymadığını defalarca iktidara söyledik. İktidarın amacı rejimi kökten değiştirmektir. Cumhuriyetin değerlerini tümden ortadan kaldırmaya çalışıyorlar. Bize düşen gören 16 Nisan’a kadar kapı kapı dolaşmaktır. Yurttaşlara ‘Hayır’ı anlatmaktır. Getirilen anayasa değişikliği ile ilgili toplumu ilgilendiren hiçbir şey yok. İşsizlikle ilgili, yoksullukla ilgili, insan hakları ihlali ile ilgili hiçbir madde yok. Bunların hiçbir iktidarı ilgilendirmiyor. Varsa yoksa Reis’i bu ülke de mutlu etmeye çalışıyorlar” dedi.