CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ ile birlikte TBMM'de basın toplantısı düdüzenledi.

Erdem, "OHAL’in yeni mağduru Süleyman Soylu'dur. Umarım ki son mağduru da Süleyman Soylu olur. Bundan sonra hiç kimse mağduriyet yaşamaz” dedi.

Devlet içinde yeni bir 'paralel' örgütlenmenin olduğunu söyleyen Erdem bir ülkenin İçişleri Bakanının telefonlarının dinlenmesinin bir bekaa sorunu olduğunu bunun bir an önce ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi.

Tüm bunların OHAL’in ürünü olduğunu söyleyen Erdem "OHAL'in devam etmesini isteyen sadece Cumhurbaşkanı’dır. Türkiye AKP ile Cumhurbaşkanı arasındaki bir mücadelenin çatışma alanı olmamalıdır" dedi.

Geçmişte aynı mağduriyeti yaşayan birisi olarak Süleyman Soylu’ya yapılan hukuksuzluğu kınadığını ifade eden Eren Erdem, "Bir başka bekaa sorunumuz ise, OHAL hukuku yüzünden hiçbir suçu olmayan 18 yaşındaki harp okulu öğrencilerinin müebbet ceza alarak hapishanelerde çürütülmesidir. Haklarında FETÖ’cü olduklarına dair tek delil olmayan bu gençlerimiz, sadece emre itaat ettikleri için bu gün ceza evlerindedir. Yine Ohal KHK ları ile ihraç edilen ve sonrasında beraat eden kamu görevlilerimizde aynı şekilde açlıkla karşı karşı-yadır. Bir ülkede insanlar devlete güvenmeyecekse kime güvenecek. Mahkemelerde beraat eden insanlar işlerine dönmek için daha ne yapmalılar" dedi.

HUKUKSUZLUĞUN HANGİ BOYUTA GELDİĞİNİ GÖSTERİYOR

Mustafa Balbay ise kendi telefonunun da hukuksuz dinlendiğini kaydederek, Soylu'nun telefonlarının dinlendiği ve bu nedenle 6-7 emniyet mensubunun açığa alındığı yönündeki haberleri şaşkınlıkla karşıladıklarını söyledi.

Telefon dinlemelerin Türkiye'deki hukuksuzlukların temeli olduğunu söyleyen Balbay, "Telefon dinlemelerinin İçişleri Bakanı'nın kendisine kadar uzanmış olması hukuksuzluğun hangi boyuta geldiğini gösteriyor. İçişleri Bakanı Soylu'ya yapılan bu soysuzluğu kim yaptı? Gün geldi Soylu'nun hakkını savunmak bize düştü. İçişleri Bakanlığı bünyesindeki 6-7 kişi bunu yaptıysa, bakanlık suçişleri bakanlığı mı oldu" dedi.