CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, beraberindeki CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve partililerle birlikte Hatay'ın Altınözü ilçesinde düzenlenen halk toplantısına katıldı.

Türkiye'de 2 yılı aşkın süredir fiili bir başkanlığın sürdüğünü ve ülkenin her alanda geriye gittiğini belirten Böke, "Türkiye eğer 5 sorun yaşadıysa siz Hatay'da 15 yaşadınız. 

Bunu rakamlar gösteriyor. Hatay'da 2010 yılında 170 milyon lira geri ödenemeyen borç varken, bugün 540 milyon liraya çıkmış geri ödenemeyen borç. Gelirimiz yok. Borçlanmak zorunda bırakılmışız. 

Üstelikte borcumuzu ödeyemez hale getirilmişsiniz. Bu düzeni mutlaka değiştirmemiz gerekiyor. Ekmeğimizi paylaştığımız, hayatımızı ortak ettiğimiz bunca vatanından ayrılmış insanlarla beraber biz bir sıkıntıya ortak olduk" dedi.

REFERANDUM BİR SON DEĞİL, BAŞLANGIÇ"

Türkiye'de fiili başkanlığın yaşandığı dönemde suç oranlarının yüzde 80'in üzerinde arttığını anlatan Böke, "Hatay'da suç oranında yüzde 200'ün üzerinde artış var. 

Biz bir sosyal sorun yaşıyoruz. Fiili başkanlığın bize dayattığı hatalar, her birimizin hayatını hangi partiye oy vermişsek hiç fark etmez, hangi kimlikten gelirsek gelelim hiç fark etmez, neye inanırsak inanalım hepimiz daha fakiriz, hepimiz daha işsiz, hepimiz daha umutsuzuz ve hepimiz daha çok daha sosyal sorumluluk altında eziliyoruz. 

O zaman bu referandumun bir son değil başlangıç olduğunu, bütün Türkiye'ye haykırmamız gerekiyor. Bu referandumun, bu hayırlı referandumun Türkiye'de sorunların sonu olacak ve aydınlık günlerin mutlaka başlangıcı olacak. İşsizliğe 'Hayır' dediğimiz, yoksulluğa 'Hayır' dediğimiz, kutuplaşmaya 'Hayır' dediğimiz, düşmanlaştırmaya 'Hayır' dediğimiz, teröre 'Hayır' dediğimiz ve hayırlısıyla çok güzel ve aydınlık bir Türkiye'yi inşa edeceğiz" diye konuştu