CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, Türkiye ekonomisi ve yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Böke, iktidarın kriz yokmuş gibi davrandığını belirterek, "Halk krizi kemiklerine kadar hissetmesine rağmen, iktidar sanki kriz yokmuş gibi bir algı yaratarak, krizin üzerini örtmeye çalışıyor" dedi.

CHP Ödemiş İlçe Başkanlığı binasında konuşan CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, yaklaşan yerel seçimlere ve ekonomiye değindi.

Böke, "Bugün Türkiye çok büyük bir krizden geçiyor. Bu krizin en çok hissedildiği alan ekonomi. Demokrasi, hukuk ve çevre ağır bir krizde. Hepsi bunların, ekonomiden besleniyor. Ekonomideki krizi büyütüyorlar" dedi.

'HALKTAN YANA BİR DÜZEN KURMAK İSTİYORUZ'

İktidarın kriz yokmuş gibi davrandığını öne süren Böke, şunları söyledi:

"Halk krizi kemiklerine kadar hissetmesine rağmen, iktidar sanki kriz yokmuş gibi bir algı yaratarak, krizin üzerini örtmeye çalışıyor. Bize düşen en temel görev, toplumun yaşıyor olduğunu bildiğimiz bu sıkıntısını dile getirenler olmak ve onlara ses olmak. Onun için ısrarla kriz var dememiz gerekiyor. Nerede görüyorsunuz diye soranlara ise, söyleyeceğiniz şey, Asgari ücret 1603 lira olan bir ülkede açlık sınırı 1919 TL. Açık bir kriz var. Çocuk bezi fiyatları sadece bu sene, 30 liradan 63 liraya çıkmış. Tavuk fiyatları ise yüzde 200 artmış. Doğalgaz fiyatı, elektrik fiyatına sonradan yapılan indirimlere rağmen çok ciddi bir zam gelmiş. Çok açık bir kriz var. Bunların hepsinin sonucunu; sanayi üretiminin daralması ve gelirlerin düşmesi, Türkiye'nin büyümesindeki yavaşlama, enflasyonun aşırı derecede yükselmesi olarak görüyoruz."

Sadece daha iyi yönetmek için iktidara talip olmadıklarını belirten Böke, "Biz düzeni değiştirmek için, halktan yana bir düzen kurmak için, halkı destekleyen bir düzen kurmak için, borçla tüketimi destekleyen bir düzen yerine, gelir yaratarak zenginleşen ve onu hakça paylaşan bir düzen kurmak için iktidara aday olmak zorundayız. Bu krizin sorumlusu saraydır. Sarayla el ele vermiş olan rantçı sermayedir" dedi.