İkizdere İşkencedere Vadisi'nde taş ocağı için yol çalışması yapan dozerler jandarma eşliğinde çalışmalarını yürütüyor.

Jandarmanın köylüleri çalışma alanına yaklaştırmaması üzerine CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, dozerin önüne oturdu. Şirket elemanı çalışmayı bırakmak zorunda kaldı.

‘MAKİNE NE KADAR DURACAK BİLMİYORUM’

Cengiz İnşaat tarafından yapılmak istenen taş ocağı için yol yapım çalışmasına devam eden iş makinelerini, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu durdurdu. Jandarmanın köylüleri çalışma alanına yaklaştırmadığını söyleyen Bekaroğlu, "Herkese anlattım. Liman yapın, yol yapın tamam. İhtiyaçtır, değildir o ayrı bir konu. Ama buradan taş almayın. Bugün de konuştum maden mühendisleriyle, akademisyenlerle. Bu bölgenin taşlarının hepsi bazalt ve bunun yüzde 40’ı deniz dolgusuna uygun. Böyle bir güzellik yok edilerek 15 milyon ton taş alınabilir mi? Bu yanlış bir şey. Baştan beri anlattım. Herkese anlattım. Konuşmadığımız kimse kalmadı. Şimdi ben burada böyle bekliyorum. İnsanları yaklaştırmıyorlar. Ne yapacaklarını bilmiyorum. Gücümüzle orantılı bir şeyler yapıyoruz. Benim yapacağım budur. Burada oturdum. Makinede durdu. Ne kadar duracak bilmiyorum" dedi.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre Bekaroğlu, bölge halkının yıllarca çay fabrikası istediğini ancak bu zamana kadar yapılmadığını vurgulayarak, bölgede inceleme yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun köylülere daha yeni çay fabrikası sözü vererek rüşvet teklif ettiğini söyledi.