Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Şırnak’ın Silopi ilçesinde panzerin bir evin duvarını yıkması nedeniyle ölen 2 çocukla ilgili Meclis Başkanlığı'na soru önergesi verdi. 

7 yaşındaki Muhammet ile 6 yaşındaki kardeşi Furkan Yıldırım’ın ölümüne yol açan konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle verilen önergede şu sorular yöneltildi:

* Olay anında araç içerisinde kaç emniyet görevlisi bulunmaktaydı? Bu kişiler kimlerdir? Kazaya karışan polislerin olay yerinden kaçtığı iddiaları doğru mudur? Bu kişilerin şu andaki akıbetleri nedir? Haklarında hangi işlemler başlatılmıştır?

* Savcı olay yerine gelmeden zırhlı aracın çekildiği ve delillerin karartıldığı iddiaları doğru mudur? İddialar doğru ise bunu yapan ve yaptıranlar hakkında ne tür idari işlemler başlatılmıştır?

* Zırhlı araçtaki emniyet mensuplarının alkollü olduğu iddiaları doğru mudur? Emniyet mensuplarının adli ve tıbbi kontrolleri olaydan ne kadar sonra yapılmış ve sonuçlar ne şekilde çıkmıştır?

* Olayda kullanılan zırhlı araçta kamera ya da ses kaydı şeklinde kayıt tutan bir sistem bulunmakta mıdır? Varsa bu kayıtlar savcılık tarafından istenilmiş midir? Olay anında aracın hızı kaçtı?

* İki çocuğun ölümüne neden olan olaydan sonra tepki gösteren 3 vatandaşın polislerce darp edildiği iddiaları doğru mudur? Varsa bunu yapanlar kimlerdir ve haklarında hangi yasal ve idari süreç başlatılmıştır?

* Olay yerine ambulans ne zaman gelmiştir? Ambulansın geç geldiği ile ilgili haberler doğru mudur?
*Buna bölgede OHAL nedeni ile bulunan güvenlik güçlerinin keyfi tutum almamaları için denetim mekanizmaları var mıdır? Nelerdir? Olay araç ve polis görevdeyken mi cereyan etmiştir?