Kılıçdaroğlu'nun 3. kez rakipsiz girdiği kurultayda, kadın cumhurbaşkanı adayından söz etmesi kulisleri hareketlendirdi

 

CHP'de bugün gerçekleştirilecek olan 34. Olağan Kurultay'da delegeler partiyi 2014 yerel seçimleri ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlayacak kadroları seçecek.

 

Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamada yer alan, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için kadın aday olabileceğine yönelik sözleri de parti kulislerini hareketlendirdi. CHP kulislerinde, TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu ile eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu'nun ismi konuşuluyor.

 

ZOR TERCİH: TEKİN Mİ TOPRAK MI?

Kılıçdaroğlu, kendi PM listesini oluştururken, bir süre önce genel başkanlık görevinden istifa eden İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in PM'ye girmesine kesin gözüyle bakılıyor. Ancak Tekin'in MYK'ya alınıp alınmaması Tekin'in ihtilaflı olduğu bilinen Genel Başkan Yardımcıları Erdoğan Toprak ile Nihad Matkap'ın MYK'ya girip girmemesine göre şekillenecek.

 

MYK'DA DEĞİŞİKLİK

Parti kulislerinde MYK'da da bazı değişiklikler yapılabileceği belirtiliyor. Bu doğrultuda parti programının sorumluluğunu üstlenen Sencer Ayata ile Kürt sorununun çözümü konusunda Kılıçdaroğlu tarafından alınan inisiyatifin mimarlarından Faruk Loğoğlu ve Sezgin Tanrıkulu'nun yerini korumasına kesin gözüyle bakılıyor.

 

Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Zeki Gündüz, Ayten Kayalıoğlu, Atila Emek, Emrehan Halıcı ve Yakup Akkaya ile yolların ayrılabileceği ifade ediliyor. PM'ye girebilecek isimler arasında ise, İstanbul milletvekilleri Umut Oran, Süleyman Çelebi, Şafak Pavey, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, İzmir Milletvekili Erdal Aksünger ile Sinop Milletvekili Engin Altay yer alıyor. (Milliyet)