CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Mart 2019'da yapılacak yerel seçimler için yaptığı çalışmaların sürdüğü ifade edildi. Kılıçdaroğlu'nun İstanbul için partili bir isim yerine HDP'den de oy alabilecek bir isme sıcak baktığı ileri sürüldü.

CHP'de önceki yerel seçimlerde de aday adayı olan İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, bu seçimde de aday adaylığını açıklayıp İstanbul'un ilçelerindeki çalışmalarına başladığı belirtildi. Tekin'in aday olabilmek için İstanbul örgütüyle yakın temasta olduğu kaydedildi.

Yeni Birlik gazetesinde yer alan habere göre, CHP'de İstanbul'da belediye başkanlığını hedefleyen bir başka önemli ismin ise İstanbul Milletvekili ve Genel Sekreter Akif Hamzaçebi olduğu ifade ediliyor.  Haberde aday adayı olduğunu daha önce açıklayan Hamzaçebi'nin özellikle hafta sonlarını İstanbul'daki saha çalışmalarına ayırdığı ifade edildi.

"SARIGÜL, ŞİŞLİ'YE DÖNME SİNYALLERİ VERİYOR"

CHP'nin geçen yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi için aday gösterdiği Mustafa Sarıgül ise yeniden Şişli'ye dönme sinyalleri veriyor. CHP'nin İstanbul adayının gelecek ay ortalarına kadar açıklanması beklenirken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun mevcut aday adayları içinden değil de iş dünyasından sürpriz bir ismi de gösterebileceği kulislere yansıyan bilgiler arasında.

Kılıçdaroğlu'nun ayrıca partili bir isim yerine HDP'den de oy alabilecek bir isme sıcak baktığı belirtiliyor. Kılıçdaroğlu'nun, HDP ile resmi bir ittifak yapmayacağı ancak HDP seçmenine de hitap edebilecek bir belediye başkanı adayını İstanbul Büyükşehir için aday gösterebileceği konuşuluyor.