CHP Sözcüsü Faik Öztrak, YSK Başkanı Sadi Güven’in “28 bin oy farkla Ekrem İmamoğlu önde” açıklamasının ardından CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı yaptı. Öztrak’a Onursal Adıgüzel ve Muharrem Erkek eşlik etti.

Faik Öztrak,"Ekrem İmamoğlu 4 milyon 165 bin oy almıştır. Binali Yıldırım oyu ise 4 milyon 138 bin 568 oy almıştır. 27 bin 171 oy daha fazla almıştır Ekrem İmamoğlu. Bu fark dün sabaha karşı kendi sistemimizle açıkladığımız fark ile aynıdır. İmamoğlu zaferi kesinleşti." diye konuştu.

‘İmamoğlu zaferi kesinleşti diyen Öztrak, “Uzun bir gecenin ardından bu sabah Ankara, İstanbul, Adana, Mersin, Bolu’da ittifakın kazandığı iller ile uyandık. Martın sonu bu illerimizde bahar oldu. Dün gecenin tek kazananı milli irade ve Türk demokrasisi. Hem dünyanın hem milletimizin demokrasimize duymuş olduğu güven tazelenmişti.” dedi.

AA’nın veri akışını durdurmasını eleştiren Öztrak, “Dün gecenin tek kaybedeni devletin resmi ajansı Anadolu Ajansı’dır. Hala veri girmemeye devam etmektedir, siyasi manipülasyona alet olmuştur. Ajans yöneticileri gereğini yapmalıdır. YSK Başkanı yapmış olduğu açıklamayla bizlerin bilgilerini teyid etmiştir. Bilgi iletişim teknolojilerinden sorumlu genel başkan yardımcımız Onursal Adıgüzel ve ekibine tekrar teşekkür ediyorum. YSK verilerine göre 31 bin 186 sandığın 31 148’i açılmıştır. Açılmayan 38 sandık vardır. Ekrem İmamoğlu 4 milyon 165 bin oy almıştır. Binali Yıldırım oyu ise 4 milyon 138 bin 568 oy almıştır. 27 bin 171 oy daha fazla almıştır Ekrem İmamoğlu. Bu fark dün sabaha karşı kendi sistemimizle açıkladığımız fark ile aynıdır.” diye konuştu.