CHP Suruç ilçe başkanı Şahin Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri partilerinden istifa etti.

İlçe Başkanı Şahin Yılmaz, 12 üye ile yaptığı açıklamada, CHP'nin çözüm sürecine bakışından rahatsızlık duyduklarını söyledi.

"PARTİYE ÜYE VATANDAŞLAR DA AYNI GÖRÜŞTE"

CHP Genel Merkezi’nin Kürt sorunu ve çözüm sürecine olan bakış açısı ve duyarsızlığının sürece hiçbir katkı sunmamasından dolayı toplu istifa ettiklerini belirten Yılmaz, “Yönetim dışında partiye üye olan çoğu vatandaşımız da beni arayarak aynı görüşte olduklarını söyleyip, istifa dilekçelerini genel merkeze göndereceklerini ifade ediyor. Yönetim kurulu üyelerimizle, başlatılan barış sürecini sonuna kadar destekliyoruz" dedi.

Yılmaz, durum değerlendirmesi yaptıktan sonra başka bir siyasi partide görev almayı planladıklarını da açıkladı. Açıklama ardından Yılmaz ve beraberindekiler, istifa dilekçelerini CHP Genel Merkezi'ne gönderdi.

HALFETİ'DEN DE İSTİFA HABERİ GELMİŞTİ

Urfa’nın Halfeti ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Mahmuz Özdemir de 29 Nisan günü partisinden istifa etmişti. CHP’nin çözüm sürecine katkı sunmadığı ve bölge insanının sesine kulak vermediğini belirtmişti. Özdemir önümüzdeki dönemde BDP’de siyaset yapmayı planladığını da açıklamıştı.