Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Iğdır İl Başkanı Yardım Artantaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, "Iğdır ve Ahlat'ta aday çıkarmıyoruz. Cumhur İttifakı'nın paydaşlarına sesleniyorum. Oturun, anlaşın, tek adaya düşürün" açıklamasına sert tepki gösterdi.

Artantaş, Iğdır’da farklı halkların bir arada yaşadığını hatırlatarak, bölgenin hassas olduğunu söyledi.

İYİ Parti’nin tutumunun siyasi etiğe sığmadığını ifade eden Artantaş, "Bizden önce bir aday çıkardılar ve sonra geri çektiler. Bunu niye yaptılar bilmiyoruz. Eğer aday çıkarmak istiyorsan, bölgede bir etüd yaparsın. Adayını yönlendirirsin çalışır. Adayın yoksa neden bu tarz bir açıklama yapıyorsun ki?" ifadelerini kullandı.

Artı Gerçek'ten Fırat Yeşilçınar'ın haberine göre Artantaş, Iğdır’da İYİ Parti’nin AKP ve MHP’ye destek vereceğini de ekledi.

‘BURAYI KAŞIMANIN ANLAMI YOK’

Artantaş, İYİ Parti’nin HDP ile ilgili yaptığı açıklamalara da şu sözlerle tepki gösterdi: Böyle bir açıklama doğru değil, HDP de bir siyasi parti. O da resmi olarak seçime giriyor. Ankara’da açıklama yaparak burası ile oynamanın, burayı kaşımanın anlamı yok. Burası hassas bir bölge. Çok sayıda millet yaşıyor burada."

İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANI AK PARTİ’YE ÇALIŞIYOR’

Artantaş, İYİ Parti Aralık ilçe başkanı ile ilgili de bir iddia ortaya attı. İYİ Partili başkanın AKP'ye çalıştığını ileri süren Artantaş, "İYİ Parti, Iğdır’da bizi desteklemeyecek. Aralık diye bir ilçemiz var. İYİ Parti’nin o ilçede adayı yok. İlçe başkanı var. Elimde somut bir veri yok ama AK Parti’ye çalışıyor. Bizim Türkiye’de ittifakımız var. Ama bir şey diyemiyoruz" dedi. 

Kaynak: Medyablok