CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığında, milletvekilleri Hüseyin Aygün, Mehmet Şeker, Nurettin Demir, Mahmut Tanal ile son kongrede CHP'ye katılan Mehmet Bekaroğlu'nun da bulunduğu CHP heyeti bu sabah Suruç'a geldi.

DBP’li Suruç Belediyesini ziyaret eden CHP heyeti daha sonra Mürşitpınar Sınır Kapısı'na gitti. Kapının bulunduğu bölgede Kobani'ye geçmek için bekleyen Rojavalılar ile görüşen CHP heyeti daha sonra sınırdan Suriye tarafına geçti. CHP heyetinin Kobani Sınır Kapısı önünde yaptığı inceleme yaklaşık 15 dakika sürdü.

Sınır kapısında başıboşluk yaşandığını ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Bugün CHP olarak Suriye halkına yardım malzemesi getirdik. Bunun yanı sıra sınırda yaşanan gelişmeleri yerinde inceleyip rapor haline getirmek üzere burada bulunuyoruz" dedi.

YUMURTALIK’TA İNCELEME

Kobani ve çevresindeki köyleri terk ederek Türkiye'ye gelenlerin giriş yaptığı Yumurtalık Köyü'ne de gelen CHP heyeti, sınır hattında Rojavalıların geçiş yaptıktan sonra üst aramalarının yapıldığı kontrol noktasına gitti, burada koordinasyonu sağlayan Urfa Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş'ten bilgi aldı. CHP heyeti daha sonra AFAD'ın kurduğu mobil koordinasyon merkezine giderek, sınırı geçenlerin yürütülen çalışmaları inceledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, geçiş yapılan bu bölgenin sağlık açısından uygun olmadığını, çok sayıda Rojavalıların büyük ve küçükbaş hayvanıyla sınırda beklediğini anlattı.

Sınırda bir insanlık dramının yaşandığını belirten Veli Ağbaba, "Türkiye'nin bu hayvanları alması gerekiyor. Bu insanlık dramına yol açan IŞİD ve onu destekleyenleri bir kez daha lanetliyorum. CHP heyeti olarak bölgede kalmaya ve incelemelerimizi sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.