Doğu ve Güneydoğu illerine turlar düzenlemek isteyen CHP’lilere BDP’li Zozani “Taşlanırsınız” dedi. Yanıt CHP’li Ören’den geldi: Üslup yakışıksız...

CHP’nin vekil ve PM üyeleriyle Doğu ve Güneydoğu çıkarmasına BDP’den sert eleştiri geldi.

BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Kılıçdaroğlu’nun demokrasi, özgürlük ve barış sürecine ilişkin yöre halkıyla görüşmeler yapılması talimatıyla oluşturduğu Doğu heyetlerinin çalışmaları konusunda değerlendirmede bulunurken, “Hakkari’ye gelirlerse taşlanır” dedi.

CHP’nin sürece aktif olarak katılmadığı halde gerekçesini halkla paylaşma isteğini anlayamadıklarını belirten Zozani, “CHP kimseye bir şey anlatmasın. Süreçte ya varsınız ya yoksunuz. CHP de olmamayı tercih etti” diye konuştu.

İZMİR'E, MANİSA'YA GELSİNLER, KİMSE TAŞ ATMAZ

Buna yanıt veren CHP’nin Doğu çalışmasını yürüten Manisa Milletvekili Hasan Ören ise şöyle dedi: Biz gelecek bir-iki hafta içinde Hakkari, Şırnak ve Van’ı kapsayan bir gezi mutlaka yapacağız. Sayın Zozani umarım bu sözleri gerçekten söylememiştir, ağzından bu tür sözler çıkmamıştır umarım. Çünkü bu hem çirkin hem yakışıksız ve siyasette yeri olmayan bir üsluptur. Kendileri eğer İzmir’e veya benim seçim bölgem Manisa’ya gelirlerse biz mutluluk duyarız ve kimse de onlara taş atmaz, atmayacaktır. Hem barış hem uzlaşma diyeceksiniz hem böyle konuşacaksınız. Bu olmaz. (Akşam)