CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, haftasonu gerçekleşen CHP Kongresi'nde bazı partililerin kumanyadan zehirlenmesiyle ilgili olarak savcılığa başvurduklarını açıkladı.

Yurdagül Şimşek'in Sputnik'te yer alan haberine göre CHP, hafta sonu gerçekleşen 36. Olağan Kurultayı'nda yaşanan gıda zehirlenmesi için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunarak, sorumluların tespitini istedi. Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, 36. Olağan Kurultaylarının 3-4 Şubat tarihlerinde büyük bir coşku ve katılımla gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Kurultay devam ederken bazı partililerin gıda zehirlenmesi şüphesi ile sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldığını hatırlatan Tezcan, şunları söyledi:

"Bu durum başta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere hepimizi derinden üzmüştür. Yaşanan gıda zehirlenmesinin dağıtılan yiyeceklerden mi yoksa satılan ürünlerden mi kaynaklandığı hususu ve sorumlular soruşturma sonucu ortaya çıkacaktır. Bu üzücü olayla ilgili sorumlular hakkında Partimiz tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunulmuştur. Sorumluların tespiti ve cezalandırılması için süreci sonuna kadar takip edeceğiz."