Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP'ye yönelik sözlerini eleştirdi.

Erdoğan'ın konuşmasını, "şiddetle kınadığını" ifade eden Tekin, "Sayın Başbakan'ın, son dönemlerde 'dinleniyorum', suikast, çeşitli sıkıntılar, iç ve dış meseleler, parti içindeki sorunlar.. kimyasını bozmuş olabilir. Sayın Başbakan, bu kimyayla basının önüne çıkmamalı" diye konuştu.

Tekin, ilk kez bir Başbakan'ın, "hezeyan, şiddet içinde, ne söylediğini bilmeyen; üslubu, siyaset ve demokrasi üslubuna yakışmayan cümlelerini anlamakta zorluk çektiklerini" savunarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Başbakan, özellikle ODTÜ'deki olaylardan sonra, daha önce de birçok hak arama eylemlerinde tahammülsüzlüğünü ifade etmişti, son dönemlerde ve bugünkü konuşmayı hayretle ve ibretle izledik.

Güneydoğu'da BDP çocukların eline; üniversitelerde de CHP öğrencilerin eline taş ve sopa veriyormuş. Sayın Başbakan, siz devleti yönetiyorsunuz, elinizde böyle veriler mi var bilmiyorum. Ama CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün her türlü şiddete karşı olduğunu açıkça ifade etti. Belli ki Sayın Genel Başkanımızın dünkü açıklamalarını okumadı, dinlemedi.

Bugün aynı zamanda Uludere'nin yıldönümü. Aklıma iki şey geliyor: Birincisi, son dönemlerde yaşanan olaylardan dolayı Sayın Başbakan'ın kimyasının bozuk olduğunu biliyoruz, bu çerçevede bir konuşma yapmış olabilir. İkincisi 'gündemi ben belirlerim' demişti, acaba bugün Uludere gündemini kapatmak için mi böyle bir konuşma yaptı? Öyle de böyle de olsa Sayın Başbakan'ın bu cümlelerini şiddetle kınıyorum."