CHP Sözcüsü Haluk Koç, Siirt’te en az sekiz askerin hayatını kaybettiği saldırının ardından açıklamalarda bulundu. Koç, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "Türkiye ateş çemberine döndü. Türkiye’yi 13 yıldır yönetenler hiç sorumlulukları yokmuş gibi gündemlerini saraya kilitlemişler. Yok sarayın adresini biliyormuş, yok bilmiyormuş, varsa Saray, yoksa Saray… Yere batsın senin Saray'ın" dedi ve bir seçim hükümetinde yer almayacaklarını açıkladı.

Haluk Koç, "Eğer CHP Anayasa’nın 114-116’sı çalışır ise böyle bir teklifi kabul edecek olsa zaten kısa süreli seçim hükümetinde, AKP’nin teklifini kabul ederdi. O yüzden CHP’nin böyle bir hükümette yer alması mümkün değildir." dedi. Koç şunları söyledi:

CHP'NİN HÜKÜMET KURMA SORUMLULUĞU ENGELLENİYOR

“Şimdi kaçak saray bahane edilerek, CHP’nin hükümet kurma sorumluluğu almasının önüne geçmektedir. Aslında bu ülkemize de insanımıza da yapılan en büyük haksızlıklardan bir tanesidir.

ERDOĞAN İPE UN SERMEKTE KARARLI

“Diğer muhalefet partilerine de bazı sözlerim var. Herkesin duyarlılığını beyan etmeye Türkiye’nin ihtiyacı vardır. Açık ve net söylüyoruz, CHP hükümet kurma sorumluluğunu almaya hazırdır. Türkiye’yi kimsenin iktidar hırsına kurban etmemek için yurttaşlarımıza nefes aldırmakta da kararlıdır. Tayyip Erdoğan ipe un sermekte kararlıdır. CHP’ye görev vermek durumundadır. Aksi takdirde, milli iradeyi iktidar hırsı için rehin alanları, Türkiye’yi kendi hırsı için hükümetsiz bırakarak, bir erken seçme sürükleyenleri, önce ben diyenleri, önce benim çıkarlarım diyenleri milletimiz asla unutmayacaktır.

FEDAKARLIĞA HAZIRIZ

“CHP, kaçak saraydan gelen tüm engellemelere, diğer siyasi partilerin çözümsüzlükte ısrar etmelerine rağmen, önce Türkiye demeye, her türlü fedakarlığı mücadeleyi sergilemeye 7 Haziran’dan bugüne kadar her adımda olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir.”

CHP'NİN HÜKÜMETTE YER ALMASI MÜMKÜN DEĞİL

“CHP, normal demokratik teamüller gereği, hükümet kurma görevini almayı beklemektedir. Eğer bu verilmezse, bir yetki gaspı olduğunu da açıkça ifade etmektedir. Burada Sayın Davutoğlu’nun itirazını yapması gerekir. Ama ondan da bir davranış çıkmıyor. Eğer CHP Anayasa’nın 114-116’sı çalışır ise böyle bir teklifi kabul edecek olsa zaten kısa süreli seçim hükümetinde, AKP’nin teklifini kabul ederdi. O yüzden CHP’nin böyle bir hükümette yer alması mümkün değildir.”

ERDOĞAN, 'KILIÇDAROĞLU'NA GÖREV VERMEYEBİLİRİM' DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dünkü “Milli Mirasımız ve Gelecek Tasavvurumuz” temalı Cumhurbaşkanlığı sofrasında "Kılıçdaroğlu'na görev vermeyebilirim, iki aylık bir hükümetle erken seçime gidilir" demişti.