CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayın, başlatılan barış sürecine destek verdi.

Güneydoğu Akil İnsanlar Heyeti BDP ve AK Parti'den sonra CHP Diyarbakır İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Yılmaz Ensaroğlu başkanlığındaki heyeti kapıda karşılayan CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayın, parti olarak barış karşıtı olmadıklarını ancak barıştan kardeşlikten yana olmayan bazı kesimlerin toplumda böyle bir algı oluşturduğunu kaydetti.

Sayın, "Biz CHP olarak insan hakları konusunda hassasız. Ancak bize karşı yanlış bir algı pompalanıyor, bunu anlamış değiliz. Parti olarak ta 1989 yıllarında hazırlamış olduğumuz raporlar ortada. Medya ve bazı kuruluşlar CHP'yi barışa karşı gibi gösteriyor. Bu iş olmasın diye birileri tahrik etmeye çalışıyor. Biz barıştan yana bir partiyiz" diye konuştu.

Diyarbakır'da AK Parti, BDP ve diğer partilerle oturup konuşabileceklerini arzuladıklarını belirten Sayın, ancak dışlanmak istemediklerini dile getirdi. Üstü kapalı olarak PKK'nin yurt dışına çekilmesine de değinen Sayın, "Birileri terk edin diyor, o insanların yüzde 60'ı evine dönmek istiyor. Bu barış dili değil" dedi.

HATİP DİCLE SERBEST BIRAKILMALI

KCK ana davasından tutuklu olan BDP Diyarbakır Milletvekili Hatip Dicle'nin serbest bırakılması gerektiğini belirten Sayın, "Dicle çıkmalı ve toplum rahatlatılmalı, gazı alınmalı. Milletvekillerimiz tutuklu, gazetecilerimiz tutuklu. Onlar için Silivri'ye gittiğimizde neden gidiyorsunuz diyorlar. Şunu söylemek istiyorum geleceğimizi de riske atarak her şeye hazırız" diye konuştu.

Sayın'ın bu konuşması akil insanlar heyeti tarafından alkışlandı. Görüşmede sanatçı Yılmaz Erdoğan'ın cep telefonunun çalan müziğiyle ilgili esprisi görüşmedekileri güldürdü.