CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, İYİ Parti ile ittifak görüşmelerinin devam ettiğini söyleyerek, "Bu tür görüşmelerin doğası gereği iniş çıkışlar olabilir. Tıkanıklıklar olabilir" dedi. Salıcı, Kemal Kılıçdaroğlu ile Mansur Yavaş görüşmesi için, "Biz konu hakkında açıklama yapmanın zarar vereceği görüşündeyiz" ifadesini kullandı.

CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Toplantı gündemine ilişkin CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti ile devam eden ittifak görüşmelerine değinen Salıcı, "Sayın Genel Başkanlar arada bir görüşüyorlar. Bu sürecin kolaylaştırıcısı olması için görüşmeler yapılıyor. Şu anda planlanmış bir görüşme yok ama olabilir" dedi.

Salıcı, "Bu tür görüşmelerin doğası gereği iniş çıkışlar olabilir. Tıkanıklıklar olabilir. İki saat sonra başka görüşme yapılır tıkanıklığın açıldığı görürsünüz. Bunlar bütün görüşmelerde olan şeylerdir" ifadesini kullandı.

Salıcı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile adı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçen Mansur Yavaş arasında dün gece 'ittifak' gündemiyle düzenlenen görüşmeyle ilgili, şunları söyledi:

'SİYASİ SÜREÇ BAŞLADI'

İki parti arasında yürüyen yerel seçimlerde işbirliği yapılmasına dönük çalışmalar var. Görüşmelerin içeriği ile ilgili siyasi partilerin sık sık açıklama yapmaları görüşmelere zarar verme olasılığı nedeniyle açıklama yapılmaz. Dün evet Mansur Yavaş bey ile bir görüşme yapıldı. Ama biz konu hakkında açıklama yapmanın zarar vereceği görüşündeyiz.

Sayın genel başkanlar arada bir görüşüyorlar. Bu sürecin kolaylaştırıcısı oluyorlar. Planlanmış bir görüşme yok ama olabilir. Şimdi bu tür görüşmelerin doğası gereği iniş çıkışlar olur, tıkanmalar olur. İki saat sonra bakarsınız o tıkanıklıklar aşılır. Buna bir tarih koymak, tarihi önümüze bir engel olarak koymaktan biz kaçınırız.

Siyasi süreç başladı, olabildiğince hızlı bir şekilde, toplumun tüm kesimlerini tatmin edecek bir şekilde çözülmesi için çaba sarf ediliyor. İllerle ilgili doğrudan bir cevap vermek, bu iddialara cevap vermek görüşmeleri sıkıntıya sokabilir.