CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, iktidara yakın medyanın 'HDP ile ittifak kuruldu' iddialarına açıklık getirdi.

Şenal açıklamasında, “Söz konusu haberlere konu olan önerilerin yer aldığı metin, CHP tarafından onaylanıp Parti politikası olarak benimsenen, yol haritası içeren bir rapor değildir. Basına açık bir şekilde düzenlenen çalıştayımıza katılan, farklı görüşlerden gelen hepsi birbirinden değerli insan hakları savunucularına aittir” dedi.

CHP'nin düzenlediği 'Adalet Kurultayı'nın ardından yayımlanan sonuç bildirgesi sonrası bazı medya organlarında çıkan 'HDP ile ittifak kuruldu' şeklindeki haberleri partinin Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan'dan yanıt geldi.

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Parti’mizin, 26-29 Ağustos tarihlerinde düzenlemiş olduğu Adalet Kurultayı’na siyasi görüş ayrımı yapılmadan herkes davet edilmiştir. Her sorun alanına ilişkin olarak da çalıştaylar düzenlenmiştir. Milletvekilleri ve Parti Meclisi üyeleri ise bu toplantılarda yalnızca moderatörlük görevi üstlenmiş, herhangi bir fikir beyanında bulunmamıştır. Çünkü çalıştaylarımızın amacı katılımcıların görüşlerini almaktır.

KATILIMCILARDAN GELEN ÖNERİLER

Moderatörlüğünü yaptığım, İnsan Hakları Çalıştayı’na ilişkin katılımcılarımızın görüş, değerlendirme ve önerilerini Genel Merkezimize sunmak üzere 11 sayfalık bir rapor hazırladım.

Bu raporun ‘KATILIMCILARDAN GELEN ÖNERİLER’ başlıklı bölümü başlıkta açıkça ifade dilemiş olmasına rağmen, tutum ve tarafları açıkça bilinen Aydınlık, Sabah, Güneş, Star, Takvim, gibi medya kuruluşları ve bazı internet siteleri tarafından tahrif edilerek, Parti’mizin görüşleri gibi gösterilmiştir. Bu yayınlarda gerçek dışı yorumlar yapılarak, Parti’miz hedef gösterilmiştir.”

YASAL YOLLARA BAŞVURULACAK

Açıklamasında “Söz konusu haberlere konu olan önerilerin yer aldığı metin, CHP tarafından onaylanıp Parti politikası olarak benimsenen, yol haritası içeren bir rapor değildir” diyen Sarıhan şöyle devam etti:

“Basına açık bir şekilde düzenlenen çalıştayımıza katılan, farklı görüşlerden gelen hepsi birbirinden değerli insan hakları savunucularına aittir.

Katılımcı önerilerinin, anılan yayın organlarınca Parti’mize yönelik yürütülen yıpratma kampanyasının ve hedef gösterme operasyonlarının bir parçası olarak kullanıldığı ve raporda yer alan bilgilerin, bağlamından kopartılarak, gerçeği yansıtmayacak bir şekilde haberleştirildiğini ve bu konuda söz konusu medya kuruluşlarında çıkan yanlış haberlere ilişkin yasal yollara başvuracağımızı kamuoyuna saygı ile duyuruyoruz.”